Vanhusten viikko on Torniossa täynnä tapahtumia, tervetuloa mukaan!

Vanhusten viikko on Torniossa täynnä tapahtumia, tervetuloa mukaan!

Valtakunnallista vanhusten viikkoa vietetään 6.–13.10. teemalla ”Varaudu vanhuuteen”.

Torniossa ohjelmaa ikäihmisille on tarjolla laajasti, ja sitä järjestävät niin kaupunki kuin paikalliset seurat ja yhdistykset.

Jumppaa, kahvia ja kirjanäyttely

Liikuntatoimen järjestämiin jumppiin on koko vanhusten viikon ajan vapaa pääsy, katso aikataulut ja lisätiedot.

Taidekamarilla (os. Keskikatu 26) on kahvitarjoilu tiistaista lauantaihin klo 12–14. Kahvittelun ohessa voi tutustua esillä olevaan näyttelyyn ja yhdistyksen toimintaan.

Tornion kirjastossa on vanhusten viikolla esillä kirjanäyttely, jossa on esillä vanhuuteen varautumisen kirjoja – sekä faktaa että fiktiota. Näyttely on avoinna koko viikon kirjaston normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Poimintoja viikon ohjelmasta

Sunnuntaina 6.10.

Jazzmuusikko Jorma Tapio esiintyy Aineen taidemuseolla klo 13.00. Hänen instrumenttejaan ovat altto ja tenorisaxofonit, bassoklarinetti, huilu sekä lukuisat erilaiset puiset huilut. Konserttiin on vapaa pääsy.

Maanantai 7.10.

Maanantaina on tarjolla paljon liikunnallista ohjelmaa. Eläkeläiskortilla pääsee ilmaiseksi uimaan Tornion uimahalli-kylpylään klo 7–8 ja 10.30–13.00, ja samaisessa paikassa on tarjolla myös ilmaista jumppaa klo 12.45 alkaen.

Kello 17.00 Karungin urheilutalolla on Torniotuvan järjestämänä ohjattu miesten +60-liikuntaryhmä, jossa voi liikkua kunnon mukaan. Liikuntaryhmään on vapaa pääsy.

Tiistai 8.10.

Tiistaina ohjelmassa on senioriSurf-päivä Torniotuvalla klo 10–12. Tarjolla on opastusta tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin käyttöön. Klo 13–14.30 Torniotuvalla on seniorikahvila, jossa vierailee Tornion Sydänyhdistys ry.

Kirjastossa voi päästä nauttimaan Tornion Lausujien Rapsodia Rantapuistossa -esityksestä klo 11.00 alkaen, ja klo 12.15 järjestetään Meän Talolla kaikille avoin, maksuton bingo.

Keskiviikko 9.10.

Keskiviikkona järjestetään vanhusten viikon pääjuhla Ammattiopisto Lappian päärakennuksessa, osoitteessa Urheilukatu 6.

Juhla alkaa klo 13.00. Ohjelmassa on muun muassa Hannulan koulun kuoron esitys, runotaidetta ja musiikkiesityksiä. Juhlapuheen pitää Tornion kaupungin johtava lääkäri Pertti Sakaranaho. Juhlassa palkitaan myös vuoden 2019 hyvä vanhusteko. Juhlan jälkeen on tarjolla juhlakahvit. Juhlaan on vapaa pääsy, ja sinne ovat kaikki ikäihmiset lämpimästi tervetulleita.

Torstai 10.10.

Tanssii Tätien Kanssa ry ja kuntoutuskoti Arkipäivä järjestävät Hyvänmielen tanssiaiset torstaina klo 12–15 Tätien tanssikoululla, osoitteessa Viidankatu 25. Tanssiaisiin on vapaa pääsy.¨

Perjantai 11.10.

Meän Talo ja SenioriPiste järjestävät perjantaina miesten avoimen rupattelutunnin kaikille ”äijille” Meän Talolla klo 12.00 alkaen.

Lauantai 12.10.

Vanhusten viikon ohjelma päättyy lauantaina 12.10. järjestettävään upeaan Meri-Lapin jousikvartetin konserttiin, joka järjestetään Aineen taidemuseolla klo 14.00.

Konsertin solistina kuullaan ihastuttava Piia Komsi. Konserttiin myydään lippuja ovelta noin tuntia ennen konserttia. Eläkeläisen lipun hinta on 15 euroa.

Koko vanhusten viikon ohjelma

Yllä olevat tapahtumat ovat poimintoja koko viikon ohjelmasta. Voit katsoa koko viikon tarkan ohjelman sekä pääjuhlan ohjelma alla olevasta linkistä:

Vanhusten viikko Torniossa 7.–13.10.2019

Kaikille avointen tapahtumien lisäksi viikon aikana järjestetään myös paljon ohjelmaa ja aktiviteetteja vanhustenhoitolaitoksissa asuville ikäihmisille.

Vanhusten viikon ohjelman kokoaa Tornion kulttuuritoimisto.

Sivun alkuun