Vasta avatussa Kivirannan koirapuistossa on oma aitaus pienille ja isoille koirille

Vasta avatussa Kivirannan koirapuistossa on oma aitaus pienille ja isoille koirille

Upeissa maisemissa Tornionjoen rannalla reilu viikko sitten avattu Kivirannan koirapuisto kerää kiitosta koiranomistajilta.

Pienten koirien turvallisuus on huomioitu uudessa koirapuistossa hyvin, sillä puistossa on oma aitaus säkäkorkeudeltaan alle 40-senttisille, enintään 15 kiloa painaville pienille nelijalkaisille. Tätä isommille koirille on puistossa oma aitaus.

Vanhemmassa Suensaaren koirapuistossa on yksi yhtenäinen alue kaikenkokoisille koirille, mikä on aiheuttanut toisinaan huolta etenkin pienten koirien omistajissa.

– Olemme saaneet paljon palautetta siitä, kuinka jotkut koiranomistajat pelkäävät isoja koiria ja kokevat turvattomuutta Suensaaren koirapuistossa, vs. puistomestari Pirjo Kristo taustoittaa.

Kivirannan koirapuistossa pienet koirat saavat toki mennä isojen puolelle koiranomistajan vastuulla, mutta isokokoisilla karvakuonoilla ei ole asiaa pienten puolelle.

Kivirannan koirapuistossa ei ainakaan toistaiseksi ole erillistä valaistusta, mutta vierellä kulkevan pyörätien valaistusta kantautuu jonkin verran koirapuistoon asti.

– Myöskään Suensaaren koirapuistossa ei ole valaistusta. Olisi tietysti kiva, jos valaistusta joskus saataisiin. Se olisi tärkeää paitsi koirapuistoissa myös kaupungin leikkipuistoissa, sillä niissäkään ei enimmäkseen ole mitään valaistusta, Kristo pohtii kehittämistarpeita.

Kivirannan koirapuiston osoite on Kuljunkorva 17, ja sen pysäköintialue sijaitsee Kivirannantie päässä, mutta P-merkit puuttuvat vielä. Autolla Kivirannan koirapuistoon saapuvien toivotaan huomioivan, että autoja ei tule pysäköidä pyörätien varteen.

Kivirannan koirapuisto on pinta-alaltaan noin 2 400 neliömetriä.

Lue lisää

Noudata aina koira-aitauksen sääntöjä

Kivirannan ja Suensaaren koirapuistoissa on noudatettava kaikille yhteisiä sääntöjä.

 • Vastuu koirasta aitauksessa on aina ulkoiluttajalla.
  1. Mene itse edellä aitaukseen.
  2. Pidä portit aina suljettuina.
  3. Ole koirasi mukana, älä jätä sitä yksin aitaukseen.
 • Aitaus on jaettu isoille ja pienille koirille noudata jakoa.
  1. Pieni koira on alle 40 cm korkeaa ja painaa max. 15 kg.
  2. Älä vie suurta koiraa pienten koirien aitaukseen. Pieni koira voi ulkoilla suurten koirien kanssa ulkoiluttajansa vastuulla.
 • Pidä koirasi vapaan aitauksessa.
  1. Varmista, että koirasi tulee toimeen muiden koirien kanssa.
  2. Koirasi turvallisuuden vuoksi poista siltä aina kaulapanta tai valjaan aitaukseen mennessäsi.
  3. Kiimassa olevaa ja/tai sairasta koiraa ei saa tuoda aitaukseen.
  4. Huolehdi, että koirasi rokotukset ovat kunnossa.
  5. Koirien omien lelujen tuonti aitaukseen ja lelujen, keppien, lumipallojen ja kaiken muunkin heittely aitauksessa on kielletty.
 • huolehti aitauksen siisteydestä ja valvo koiraasi (järjestyslaki, 4. luku, 14)
  1. Järjestyslaki velvoittaa korjaamaan ulosteet niille varattuun roska-astiaan.
  2. Suojele kasvillisuutta ja rakenteita.
  3. Älä anna koirasi kaivaa kuoppia, ne ovat turvallisuusriski.

Pidä huoli, ettei koirasi haukunnallaan tai muuten häiritse naapuruston rauhaa eikä varsinkaan yöaikaan klo 22-7. (Järjestyslaki, 2. luku, § 3).

Sivun alkuun