Vastaa kyselyyn pohjoisista tietoliikenneyhteyksistä

Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen tutkimusyksikkö (CWC) ja Luulajan teknillinen yliopisto (LTU) ovat aloittaneet yhteisen Interreg Nord -projektin Arktiset 5G testiverkot. Projektin yhtenä tavoitteena on kerätä esimerkkejä ja kokemuksia siitä, mitä huonot tietoliikenneyhteydet merkitsevät jokapäiväiselle elämälle, opiskelulle, verkon palvelujen käytölle ja liiketoiminnalle. Lisäksi halutaan tietää, missä ongelmia esiintyy.

Projektin myöhemmässä vaiheessa demonstroidaan joitakin ratkaisuja ja näistä ja muistakin ratkaisumahdollisuuksista kerrotaan yleisölle. Huonoilla tietoliikenneyhteyksillä tarkoitetaan mm. sitä, että voit nähdä, että sinulla on yhteys, mutta sen laatu on niin huono, että et voi käyttää internetiä hyvin.

Tarkoitus on kerätä yllämainittuja kokemuksia ja raportoida tulokset päättäjille. Lisäksi tavoitteena ovat tieteelliset julkaisut. Tuloksia käytetään osoittamaan, mitä ongelmia esiintyy maailmassa, jonka pitäisi olla digitaalisesti tasa-arvoinen.

Kysely voidaan täyttää anonyymisti ja tulokset julkaistaan niin, että henkilöä ei voi tunnistaa. Voit halutessasi jättää yhteystietosi mahdollista myöhempää yhteydenottoa varten. Kyselyyn voi vastata englanniksi, ruotsiksi, suomeksi ja venäjäksi. Kaikkiin kysymyksiin ei tarvitse vastata. Lopussa voi myös jättää omat kommentit.

Kerätty data tallennetaan Oulun yliopiston palvelimelle ja dataa käytetään tähän tutkimukseen ja mainittujen tutkimusryhmien työhön. Lisätietoa GDPR-asioista löytyy täältä.

Siirry kyselyyn

Kyselyn linkki: https://link.webropolsurveys.com/S/C57555ED25F8BE69
Arctic5G-kyselyn esite

Lisätietoja

Harri Saarnisaari, Oulun Yliopisto
puh. +358 40 572 7803, e-mail: harri.saarnisaari@oulu.fi

Sivun alkuun