Yhteistyö saa uutta vauhtia – Tornion kaupunki ja Peräpohjolan opisto allekirjoittivat kumppanuussopimuksen

Yhteistyö saa uutta vauhtia – Tornion kaupunki ja Peräpohjolan opisto allekirjoittivat kumppanuussopimuksen

Rehtori Tatja Karvonen ja kaupunginjohtaja Timo Nousiainen.

 

Tornion kaupunki ja Peräpohjolan Opisto tiivistävät yhteistyötä. Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen ja Peräpohjolan Opiston rehtori Tatja Karvonen allekirjoittivat maanantaina kolmivuotisen kumppanuussopimuksen, jonka tarkoituksena on tehdä entistäkin määrätietoisempaa yhteistyötä kaupungin vetovoimaisuuden ja elinvoimaisuuden vahvistamiseksi sekä asumisen, opiskelun, työllisyyden, yrittäjyyden ja matkailun edellytysten kehittämiseksi.

Kaupungin ja Peräpohjolan Opiston yhteistyön muotoja ovat muun muassa asiantuntijuuden ja osaamisen jakaminen sekä monipuolinen kehittäminen esimerkiksi hankkeiden ja muiden uusien avausten myötä. Tärkeässä roolissa ovat myös koulutusyhteistyö ja työelämäpalvelut, esimerkiksi aikuisten perusopetuksen järjestäminen sekä opiskelijoiden työssä oppimisen ja työllistymisen mahdollisuuksien tukeminen.

Yksi yhteistyön painopistealueista on matkailuelinkeinon kehittäminen, jossa myös Peräpohjolan Opistolla on iso rooli muun muassa majoitus- ja konferenssipalveluiden tarjoajana ja matkailutuotteiden kehittäjänä.

– Myös opiston näkökulmasta kehittämistoimenpiteiden pitää olla kansainvälisiä ja asiakaspintaa laajennettava ulkomaille, Karvonen tiivistää.

Kumppanuussopimuksen jatkeeksi laaditaan syksyn aikana toimenpidesuunnitelma, jossa tulevia toimenpiteitä määritellään konkreettisemmin.

Tornion kaupunki on solminut kumppanuussopimuksen aikaisemmin myös Lapin ammattikorkeakoulun sekä ammattiopisto Lappian kanssa.

Sivun alkuun