Meän joulu – Pirkkiön päiväkoin kuulumisia joulun alla

Meän joulu – Pirkkiön päiväkoin kuulumisia joulun alla

Meän päiväkodissa on sitte mahtava meininki ja voi mahoton ko me nautimma joulusta ja sen kyllä huomaa. On poka soma tulla töihin ko oikein oottaa mitä hauskaa tännään saamma tehä. Aikuset ja lapset viihtyy ja keksimmä aina porukassa kaikkea hauskaa. Harmi vain ko nyt olemma ollu vähän niinko vakan alla ko tämä korona tuli ja sekotti maanmenon. Mutta kyllä met siitäki selviämmä, niinkö kaikesta muustaki tähän asti. Ja yhessähän voipi tehä asioita, vaikkei yhessä oltaskaan. Met esimerkiksi päätimmä yhen innostunneen ideasta lähteä mukhaan kaupungin yhteiseen joulupuuhaan, kommeimman jouluklasin kilpaihluun. Voipi kurkata Tornion kaupungin nettisivut ko siellä net kuvat löytyy. Ja saapi äänestää, puolueellisesti sanosin että meän klasit on kommeimmat.

Elikkä met tietenki aloimma mukhaan innoissaan niinkö aina. Kaikki puuhasi yhessä saman päämäärän etheen vaikka erilhään tietenki. Kartanolta käsin saimman seurata klasien valmistumista yhessä. Ko meän porukka tosiaan on semmosta että yhessä me ruukaamma puuhata, vaikka nyt onki pietettävä nuot turvavälit. Ja saimma me lopulta valmistaki. Kaikki klasit on koristeltu poka niin hienosti ettettä uskos, lopputulosta saapi tulla ihastelemaan tänne Pirkkiön päiväkodin pihale. Hienoimhillaan se on täällä ko seisoo klasin takana ja kattoo. Laitan mie tähän juttuunki muutaman kuvan niin pääsettä heti ihastelehmaan, ettei tarvi kesken kirjotuksen lähteä pukehmaan takkia päälle ja kalosseja jalkhaan. Meän lapset tietenki on toteuthanneet klasit, meän mielestä se on tässä juuri parasta ko lapset saapi olla luovia ja osallistua mukkaan kaikheen hauskaan. Tullee semmonen yhteenkuuluvuus ihan erikseen yrittämättä.

Kyllä mie piän että tämmösellä meiningillä ko mikä meillä on niin saapi yhen jos toisenki innostumhaan hommasta jos toisesta. Jouluhan on muutenki meän työssä niin mahtavaa aikaa ko saapi kattoa ko lapset niin innoissaan oottaa joulua ja mekki tietenki. Tonttu onki muuttanu tänne meän päiväkodille seuhraamaan meän juttuja ko se pittää että hyä on meininki. Mukavaki se tonttu on ko mahoton, kirjottellee lapsille kehukortteja siitä kuinka net on taas hienosti olheet ja uusia juttuja oppinheet. Kulkusten kilinää olemma kuullu ja tontun nurkkauksesta löytyy joka aamulle uutta ihmeteltävvää.

Tontulla on oma postiloova ja siihen saapi postia toimittaa, vaikka joka päivä. Paljon se tonttu onki saanu postia. Tänhään se tonttu oli herkutellu paperikompiaisilla ja eilen näimmä ko tonttu oli leiponu pipareita. Sillä oli essuki jääny päällle ja koristheet pöyälle ko oli tullu uni kesken kaiken. Aikamoinen se meän tonttu. Kyllä me hunteraamma, että mitä se on huomenna keksiny. Siinä se jouluntaika ja ilo on ihan parhaimmillaan ja tosiaan elloon herrää ko seuraa oikean tontun puuhia. Aineeton joulukalenterihän se samalla on, net on kuulemma ihan muotiaki nykyhään.

Muutenki lapset on ne, jokka meän toiminnan pohja on. Kysymmä heän mielepiettä asiasta ko asiasta ja ko pääsevät vaikuttamhaan nyt niin ossaavat tehä sen isompanaki. Met äänestimmä presidentit, suunnittelimma itsenäisyyspäivän juhlat lasten toiveitten pohjalta. Ja joulukalenteriki on lasten ittensä suunnittelema. Sinne tonttu tuo meille joka päivä kirhjeen jossa antaa meille joulusta puuhaa.

Olemma maalanheet kuusia ja koristelheet ne mieleiseksi, väsähneet tonttuja puusta ja pahvista ja kynttiläkki on tehty ja lähetetty itte tehtyjä joulukortteja, leivottu pipareita ja nisua. Tässä se mennee ihmetellessä joulukuu niin että pian soon jouluaatto ja joulupukki muistaa lapsiaan.

Hyvä meän on täällä olla. Ota sieki ja heittäyvy nauttihmaan joulusta niin tullee hyä mieli.

Ei muutako HYVVÄÄ JOULUA ja muistakaa, että tontut näkkee teän kaikki hyät hommat.

Kirjoittaja
Henni Kantola, varhaiskasvatuksen opettaja
Pirkkiön päiväkoti, Tornio

Sivun alkuun