Etusivu » Blogi » Nuorten mahdollisuudet Torniossa

Nuorten mahdollisuudet Torniossa

Tornio on mahdollisuuksien kaupunki. Nuorena kuntalaisena arvostan monipuolisia mahdollisuuksia harrastaa ja tutustua monella eri tavalla esimerkiksi Tornion historiaan ja kulttuuriin. Tornio voi vaikuttaa monelle nuorelle pieneltä kaupungilta. On kuitenkin muistettava, että näin pienemmällä kaupungillakin on silti nuorille paljon tarjottavaa, vaikka etäisyydet palveluihin ovat välillä pitkät.

Tornion nuorisotoimi tekee paljon ja monipuolisesti töitä nuorten kanssa ja heidän hyväkseen. Nuorisotoimi kiertää eri kouluilla ja jakaa nuorille tietoa mm. sosiaalisen median välityksellä tulevista nuorten tapahtumista. Torniossa toimii myös useampi nuorisotila.

Nuorisoon kuuluu monen ikäisiä ihmisiä – ala-asteikäisistä täysi-ikäisiin. Se voi olla yksi syy, miksi nuorison tarpeiden pohtiminen voi olla välillä vaikeaa. On kuitenkin tärkeä muistaa, mikä olisi nuorille hyväksi ja mihin heitä kannattaisi kannustaa. Hyvä esimerkki on monipuolinen liikunta ja käsityöt.

Torniossa nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa, mikä on upea asia. Torniossa on toiminnassa nuorisoneuvosto nune, jonka kokoukset ovat kaikille avoimia. Nune mahdollistaa Torniossa nuorten äänen kuuluvuuden mm. Tornion kaupunginvaltuustossa ja elämänlaatulautakunnassa. Edellä mainituissa kokouksissa heillä on puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Tornio on rajakaupunki, minkä myötä me torniolaiset teemme paljon yhteistyötä Haaparannan ja Ruotsin kanssa. Nuorten kannalta tämä antaa hyvän pohjan monikulttuurisuudelle ja ruotsin kielen kehittämiselle, sillä se mahdollistaa koulussa opiskelun lisäksi sen, että nuoret pääsevät käyttämään ruotsin kieltä myös kouluajan ulkopuolella.

Tornio on kokonaisuudessaan mm. nuorille monipuolisia palveluita tarjoava ja järjestävä kaupunki.

Annetaan nuorten äänen kuulua! Kannustetaan ja autetaan heitä omien unelmiensa saavuttamisessa.

Melissa Tolppi

Kirjoittaja on Putaan koulun 9.-luokkalainen. Melissa vietti TET-viikon (työelämään tutustuminen) Tornion kaupungin hallinto- ja kehittämispalveluissa 26.-30.9.2022.

Kuva: Tornion nuorisotoimi tekee paljon ja monipuolisesti töitä nuorten kanssa ja heidän hyväkseen. Nuorisotoimi kiertää eri kouluilla ja jakaa nuorille tietoa mm. sosiaalisen median välityksellä tulevista nuorten tapahtumista. Torniossa toimii myös useampi nuorisotila. Kuvaaja: Jussi Kurttio.