Uistimia ja porkkanakakkua – Kesä Tornion kaupungin viestinnässä

Uistimia ja porkkanakakkua - Kesä Tornion kaupungin viestinnässä

Kuva: Vuoden alussa olin opiskelijavaihdossa Espanjan pääkaupungissa Madridissa. Kuva on Espanjan Toledosta, joka sijaitsee lähellä Madridia.

Toukokuisensa maanantaiaamuna astelin Sähkötalon kolmanteen kerrokseen: ensimmäinen oman alan eli viestinnän kesätyö oli alkamassa, vau! Olihan se jännittävää, kun sain Tornion kaupungin avainnauhan kaulaan ja siihen oman kulkulätkän. Yhtäkkiä minulla oli työpuhelin ja sähköpostiallekirjoitus. Ehkä pieniä juttuja, mutta minulle suuria. Olin niin innoissani!

Nyt viikkoja myöhemmin kesätyöni alkaa olla lopuillaan. Työviikkoihin on mahtunut monenlaista tekemistä. Töissäni olen esimerkiksi päivittänyt kaupungin verkkosivuja ja somea, osallistunut erilaisiin palavereihin, ollut myyjänä kesäkonsertin pop up –myyymälässä, tutustunut tuotteistukseen sekä toteuttanut ja suunnitellut oman somesarjan.

Työ kaupungin viestinnässä on ollut todella monipuolista. Viestintäsuunnittelija Anna-Erikan kanssa nauroimmekin, että tässä saa olla monen alan asiantuntija, kun välillä suunnitellaan uistinta ja välillä pohditaan, miten vastaisimme presidentin kanslian viestiin.

Keskeinen osa kesätyössäni on ollut erilaisten julkaisujen tekeminen verkkosivuille tai sosiaaliseen mediaan. Mukaan mahtuu lähinnä tiedotteita ajankohtaisista asioista, jotka voivatkin olla mitä vain! Läheisille on ollut kiva osoitella, että ”hei kato, mie olen julkassu tämän – ja tämän!”

Antoisia kokemuksia olen saanut myös Teams- ja kasvokkaispalavereissa. Olen päässyt näkemään, miten asioita suunnitellaan ja aikataulutetaan, miten päätöksiä tehdään ja tietenkin viestinnän näkökulmasta: minkälainen dynamiikka palavereissa on ollut.

Fyysisiä tapaamisia on ollut poikkeuksellisen tilanteen vuoksi vähän. Onneksi olen kuitenkin päässyt myös tapaaman ihmisiä fyysisesti ja välillä on kokoustettu jopa porkkanakakun ääressä.

Minut on otettu vastaan lämpimästi ja olen saanut tutustua mukaviin työkavereihin. Täällä Sähkötalolla ei juuri taukotiloja ole, joten vaikka omassa työhuoneessa tuleekin kyhjötettyä, välillä on menty toisten työhuoneisiin kahvikupit kourassa. Pääsin myös mukaan työhyvinvointipäivään. Kävimme viettämässä aurinkoisen päivän golfaten. Ennen lomien alkua kävimme vielä kaikki yhdessä lounaalla.

Viestinnän alalla yleistä on, että ihmetellään, mitä me oikein tehdään työksemme. Samaa ihmetellään myös yliopistossa, joten erityisesti siitä syystä tämä kokemus on minulle tärkeä. Nyt omien urahaaveiden sanoittaminen on helpompaa.

Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet osana tätä kesätyökokemustani. Erityiskiitos Anna-Erika Heikkilälle, jolta olen saanut paljon apua ja tukea työssäni kaupungin viestinnän parissa.

Aurinkoista loppukesää toivottaen

Sonja Juuso, viestinnän kesätyöntekijä ja viestinnän opiskelija Jyväskylän yliopistossa

Sivun alkuun