| Sahi Jaana

Unelmien liikuntapäivä kutsuu kaikki liikkumaan sunnuntaina 10.5.

Unelmien liikuntapäivä kutsuu kaikki liikkumaan sunnuntaina 10.5.

Verrattomasti äitienpäivään ja kevääseen osuva Unelmien liikuntapäivä kutsuu meidät kaikki liikkumaan omaan kuntoon ja kiinnostukseen sopivalla tavalla ja tempolla, kokoontumisrajoituksia noudattaen tietysti. Nyt ei liikutetakaan äitiä ravintolaan syömään ja kakkukahveille, vaan ideoidaan jotain muuta. Vanhat pihaleikit voisi elvyttää, jossain pääsee jo haravoimaan (äiditkin saa harrastaa myös äitienpäivänä, jos siitä tulee hyvä mieli ja mukava olo), lintujen kevätmuutto etenee vauhdilla ja bongattavaa riittää joka puolella. Myös lähiympäristön polut ja vaellusreitit alkavat avautua, ehkä hauki aloittelee kutuaan meidänkin nurkilla ja luntakin vielä riittää levitettäväksi. Kilpailuintoisille haastetta voisi tarjota vaikkapa kilometrikisa somessa.

Ja heille, jotka riskiryhmiin kuulumisen vuoksi eivät voi pienissäkään porukoissa liikkua, voimme tarjota etäyhteyksillä, lasin takaa tai muuten riittävällä etäisyydellä liikkumiskaverin – haaraperus tai tuolijumppa yhdessä onnistuu kyllä ja ohjattua monipuolista liikuntaa on nyt runsaasti tarjolla myös verkkoyhteyksillä – kaikille. Emmekä unohda kakkua ja muuta rekvisiittaa – toivotaan ilmojen haltijoilta piknikille otollista säätä.

Työpaikoillakin, myös siellä etätyössä, pitää huolehtia liikkeelläolosta. Jos työmatkaliikunta jää nyt väliin, se täytyy korvata jotenkin. Virkeimmät käyvät työmatkansa pituisen matkan kävelemässä, juoksemassa tai pyöräilemässä ennen etäpäivän alkua, joku virkistyy venyttelystä tai punttijumpasta. Miltei kaikkien työhön liittyvien kohtaamisten siirryttyä verkkoon on kokouksissa ja seminaareissa syytä muistaa tauotus; istujat ylös ja seisojat liikkeelle! Unelmien liikuntapäivää voi myös viettää etkoilla tai jatkoilla työyhteisönkin kanssa – turvaetäisyydellä.

Unelmien liikuntapäivää on toteuttamassa suuri joukko eri toimijoita yhdessä. Se on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä. Kokonaisuutta koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Lisää tietoa löydät internetsivustolta https://www.unelmienliikuntapaiva.fi/info/

Sivun alkuun