Koronarokotukset torniolaisille

Sivu päivitetty 5.3.2021 klo 15.22

Torniolaisten koronarokotukset ovat alkaneet. Rokotusvuorossa ovat nyt kaikki tänä vuonna 76 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat torniolaiset sekä aikuiset torniolaiset, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

HUOMIO!

Modernan rokotetoimitukset viivästyvät! Yli 70-vuotiaita kotihoidon asiakkaita, jotka eivät ole vielä saaneet ensimmäistä koronarokotusta ja suinkin pystyvät käymään Rajalla-kauppakeskuksen rokotuspisteessä läheistensä tuella, pyydetään varaamaan aika rokotukseen keskiviikkona 17.maaliskuuta, sillä nyt saatavilla oleva Pfizer-BioNTechin RNA-rokote ei kestä kuljetusta koteihin.

Vuonna 1951 tai aiemmin syntyneiden rokotukset

Vuonna 1951 tai aiemmin syntyneiden, vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavasta sairaudesta tai tilasta kärsivien  torniolaisten sekä muutoin korkean ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvien torniolaisten seuraavat rokotuspäivät ovat:

 • keskiviikko 17. maaliskuuta
 • Myös 70–76 -vuotiaita, vaikealle tautimuodolle sairautensa vuoksi alttiita torniolaisia voidaan rokottaa 17. maaliskuuta.

Sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvien rokotukset

18–69 -vuotiaat torniolaiset, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila kuuluvat  rokotusryhmään 1.

 • Rokotusryhmän 1 seuraava rokotuspäivä ei ole tällä hetkellä tiedossa (tilanne 5.3.).

Rokotusryhmässä 1 rokotusvuorossa ovat:

 • aktiivisessa syöpähoidossa olevat
 • immuunipuutostilasta joko sairauden tai lääkityksen vuoksi kärsivät
 • vaikeaa kroonista munuaissairautta potevat
 • vaikeaa kroonista keuhosairautta potevat
 • aikuiset, joilla on Downin oireyhtymä
 • aikuiset, joilla on lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

Missä järjestyksessä torniolaiset rokotetaan?

Torniossa seurataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen priorisointilistaa, jonka perusteella määräytyy, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan. Lista pohjautuu lääketieteelliseen riskinarvioon.

Mitä rokotetta torniolaiset saavat?

Eri ikäisille annetaan eri rokotetta, ja siksi myös rokotuspäivät on Torniossa jaettu ikäryhmittäin. Torniossa alle 70-vuotiaat saavat AstraZenecan koronarokotteen ja yli 70-vuotiaat joko Modernan tai Pfizer-BioNTechin RNA-korotteen. Rokotetta ei voi valita itse.

Kotihoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaiden rokotukset

Kotihoidossa ja kotisairaanhoidossa olevat riskiryhmiin kuuluvat torniolaiset rokottaa kotisairaanhoito.

Rokotteiden saatavuus

Rokotteita saapuu Tornioon rajoitetusti. Ilmoitamme uusista rokotuspäivistä heti, kun lisää rokotteita on saatavilla ja rokotettavien ryhmää voidaan laajentaa.

Ajanvaraus ja toimintaohje rokotuspaikalla

Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Voit varata ajan, jos kuulut rokotusvuorossa olevaan ryhmään.

Varaa aika sähköisesti tai puhelimitse:

 • Nopeimmin saat ajanvarausajan sähköisesti osoitteesta tornio.kehollesi.fi.
 • Voit varata ajan puhelimitse numerosta 040 487 6323 tai 050 597 1260.
 • Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 8–11.

Saavuthan paikalle vasta juuri ennen omaa aikaasi ruuhkan välttämiseksi. Rokote annetaan käsivarteen, joten pue päälle helposti riisuttava paita. Suosittelemme maskin käyttöä. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi.

Torniolaisten koronarokotukset järjestetään Rajalla-kauppakeskuksen 2. kerroksessa. Saat varaamasi ajan ja rokotuspisteen numeron tekstiviestillä kännykkääsi ajanvarauksen yhteydessä. Säilytä viesti. Saapuessasi rokotuspaikalle mene suoraan oman rokotuspisteesi läheisyyteen odottamaan vuoroasi.

Sivun alkuun