Kiitos kaikille Taidebasaarin esillelaittajille, esiintyjille ja yleisölle!

20.–21. marraskuuta saatettiin jälleen yhteen ammattitaiteilijoita, suunnittelijoita ja taiteen ystäviä. Aineen taidemuseon jo perinteeksi muodostunut kaksipäiväinen ohjelmallinen taiteen esittely- ja myyntitapahtuma Taidebasaari tarjosi taidetta tarkasteltavaksi ja hankittavaksi sekä paikan päällä koettavaksi.

Basaari on persialaisperäinen sana kauppapaikalle tai kauppakadulle, mutta se tarkoittaa myös paikkaa, jossa voi kuljeskella. Taidemuseo on erityinen paikka taiteen kohtaamista varten, mutta taidebasaarissa ihmiset kohtaavat taiteen äärellä myös toisia ihmisiä, tuttuja ja tuntemattomia, eri alan taiteilijoita ja suunnittelijoita.

Taidebasaari oli avoinna lauantaina ja sunnuntaina 20.–21.11.2021 klo 11–17 ja viikonlopun aikana oli taidepitoista ohjelmaa koko perheelle.

Tanssiesityksiä tarjosivat lauantaina Tanssikoulu Stage ja sunnuntaina Tornion baletti. Elävästä musiikista molempina päivinä vastasi tunnettuja jazz-kappaleita soittava trio The Molly. Taidebasaariin osallistuvat myös Meänmaan kirjamarkkinat, jotka tarjosivatt kirjallisuusaiheista ohjelmaa, kuten kirjailijahaastatteluita.

Café Aine palveli koko viikonlopun ajan.

Toivottavasti tavataan Taidebasaarin merkeissä jälleen ensi vuonna!

 

Huom! Aineen taidemuseo ottaa käyttöön koronapassin!

Tornion uudet kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan perjantaina 19. marraskuuta. Vaihtoehtona rajoituksille voidaan ottaa käyttöön koronapassi. Rajoitukset eivät koske alle 16-vuotiaita, jotka voivat liikkua vapaasti ilman koronapassia.

Taidebasaariin osallistumisen edellytyksenä on koronapassi kaikilla yli 16-vuotiailla. Kaikkien koronapassit tarkistetaan tapahtumaan sisään tullessa.

Miten saat koronapassin:

Suomessa koronapassina toimii EU:n koronatodistus, joka on saatavilla Omakannasta.

EU:n koronatodistukseen sisältyy kolme todistusta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronasta.

Hae Omakannasta koronatodistuksesi ja tallenna se puhelimeesi tai printtaa se.

Näytä koronatodistuksesi ovella museon henkilökunnalle, joka lukee QR-koodin koronapassin lukijasovelluksella.

Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna todistusten tietoja eikä sillä pysty näkemään henkilön terveystietoja. Sovelluksesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

 

Tehdään yhdessä mahdollisimman turvallinen Taidebasaari:

1. Tule tapahtumaan vain terveenä.

2. Käytä maskia. Mikäli sinulla ei ole maskia, saat sellaisen ilmaiseksi Aineen taidemuseon asiakaspalvelusta.

3. Aineen taidemuseossa voit pestä kädet ylä- ja ala-aulassa. Käsidesipisteitä on ympäri museota.

4. Huomioi muut kävijät, anna tilaa tarvittaessa.

Yhdessä ja vastuullisesti voimme tehdä turvallisemman tapahtuman.

Lämpimästi tervetuloa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivun alkuun