Lapin kullanmurut tukee nuoria pohjoisia kuvataiteilijoita pohjoisessa

 

 

 

Aineen taidemuseo Torniossa on valittu Jenny ja Antti Wihurin rahaston alueelliseksi kummimuseoksi ja toteuttaa vuosina 2020-2021 Lapin kullanmurut taiteilijaresidenssi- ja näyttelyhankkeen. Hanke on alkanut syyskuussa 2020 ja jatkuu kesäkuuhun 2021 saakka.

Lapin kullanmurut esittelee kuusi nuorta kuvataiteilijaa, joista kukin vuorollaan asuu Aineen taidemuseon vieressä sijaitsevassa viehättävässä Viippola-residenssissä. Residenssijakson päätteeksi kukin taiteilija pitää yksityisnäyttelyn. Lapin kullanmurut levittäytyy museoseinien ulkopuolelle, sillä näyttelyitä järjestetään ympäri Torniota. Näyttelyiden tarkoituksena on myös elävöittää kaupunkikulttuuria. Kesällä 2021 Aineen taidemuseossa esitellään kaikki hankkeen kuusi taiteilijaa yhteisnäyttelyssä.

Lapin kullanmurut haluaa tukea nuoria kuvataiteilijoita työskentelemään pohjoisessa sekä kehittää vuorovaikutusta taiteilijan ja taidemuseon välillä. Tämän vuorovaikutuksen toivotaan kantavan pitkälle taiteilijan omalla uralla. Samalla taiteilija tutustutetaan taidemuseotyöhön ja käytänteisiin.

“Tiedonvälityksen lisäksi tavoitteena on olla mukana yhteisössä vaikuttamassa sen asenteisiin ja arvoihin”, sanoo museonjohtaja Katriina Pietilä-Juntura.

 

Lapin kullanmurut 

Juho Könkkölä
Mira Kankaanranta
Ristomatti Myllylahti
Johannes Heikkilä
Milla Aska
Noora Ylipieti

 

Lisätietoja:

Tuottaja, Amanda Hakoköngäs,
amanda.hakokongas@tornio.fi
+358 (0)50 597 1189

Aineen taidemuseo,
aine.taidemuseo@tornio.fi
+358 (0)50 594 6868

 

Sivun alkuun