Tornio-päivät

Tornion perustamisen kunniaksi juhlittavaa kaupunkitapahtumaa Tornio-päiviä (ent.Tornioviikko) vietetään vuosittain toukokuun alkupuolella. Tapahtuma tarjoaa monenlaista tekemistä ja nähtävää usean päivän ajan. Tornio-päiviä vietetään 7.-12.5. teemalla ”Kulttuuri ja liikunta kohtaavat”.

Tornio-päivien päätapahtuma vuonna 2019 järjestetään lauantaina 11.5. Victoriantorilla, jossa Tornion monimuotoisuus tuodaan laajasti esiin muun muassa monenlaisen tekemisen ja osaamisen muodossa. Tapahtuma tarjoaa näyteikkunan torniolaisen harrastamisen, perheiden palveluiden sekä yhdistysten tarjonnan esittelylle. Lisäksi torikauppiailla on mahdollisuus tulla ilmaiseksi myymään tuotteitaan torille. Tapahtuman lavalla järjestetään ohjelmaa, johon toivotaan myös ehdotuksia.

Muiden päivien ohjelmat sirottuvat perinteiseen tapaan muun muassa ympäri Tornion kauniita kyliä. Tapahtumaa organisoi Tornion kulttuuritoimisto, mutta paikalliset yhdistykset ja järjestöt ovat tervetulleita järjestämään ja ideoimaan omia tapahtumiaan osaksi Tornio-päivien ohjelmaa.

Tehdään yhdessä kiinnostava tapahtuma! Ohjelmasi voi olla yksittäinen ohjelmanumero, kokonainen tapahtuma tai orastava idea – laita se meille tulemaan! Ilmoita tapahtumasi/ideasi 29.3.2019 mennessä oheisen lomakkeen kautta.

Tapahtumaa koordinoi Tornion kulttuuritoimisto.

Sivun alkuun