Varaa oma vierailusi!

Opastukset ja käynnit museossa ovat maksuttomia Tornion ja Haaparannan  kouluille. Otamme koululaisryhmiä vastaan myös museon normaalien aukioloaikojen ulkopuolella, klo 8 alkaen.

1–3-luokkalaisille opastuksen suositeltava kesto on noin 45 minuuttia, josta opastusta on reilu 30 minuuttia ja loput ajasta omaa tutustumista museoon.  Vanhempien oppilaiden opastuksen kesto voi vaihdella tunnista puoleentoista.

Opastuksen voi varata perusnäyttelyyn tai vaihtuvaan näyttelyyn. Nuoremmille oppilaille suosittelemme kierrosta vain osassa museota. Vanhemmille voidaan poimia sopiva kokonaisuus näyttelyn koko sisällöstä.

Ilmoitathan ryhmäsi käynnistä etukäteen, vaikket ottaisikaan opastusta.

Opastusmaksu muille kuin Tornion tai Haaparannan koululaisryhmille
  • ma-pe klo 17 saakka 30€/300 kr
  • iltaisin ja viikonloppuisin 50 €/500 kr

Yli kymmenen hengen ryhmät saavat alennusta pääsymaksusta, norm. 5 e/hlö, ryhmät 3 e/hlö. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi, samoin opettajat.

Työpaja näyttelyvierailun yhteyteen

Anna – kirkkoon haudattu 12.9. – 1.12.2019

Näyttelyssä käynnin yhteyteen on tilattavissa työpaja, jossa kuullaan hautajaiskaramelli- ja surunappiperinteestä. Lisäksi askarrellaan oma hautajaiskaramelli tai surunappi. Näyttelyyn liittyy kaksi eritasoista työpajaa, jotka on suunnattu 4-7 ja 8-11 vuotiaille. Vierailun yhteiskesto opastuksen ja työpajan kanssa noin 45-60 minuuttia.

Lisätietoa näyttelystä täällä.

 

Joulu museolla 10.12. – 5.1.2020

Joulun aikaan maakuntamuseon perusnäyttelyssä on joulutunnelmaa. Pirttiin on katettu joulupöytä ja opastetuilla kierroksilla kerrotaan vanhan ajan joulusta. Vanhan ajan joulun opastuksen yhteyteen voi varata toiminnallisen työpajan, jossa valmistellaan joulua. Voit valmistaa mm. kynttilän mehiläisvahasta ja tehdä jouluisia askarteluja. Vierailun yhteiskesto on työpajan kanssa noin 45-60 minuuttia.


Varaukset ja tiedustelut:
Lippukassa
050 597 1559
maakuntamuseo@tornio.fi

vs. museolehtori Kirsi Rumbin
040 631 8339
kirsi.rumbin@tornio.fi

 

Sivun alkuun