Tornionlaakson maakuntamuseossa tapahtuu

Museossa järjestetään vuosittain useita tapahtumia luennoista avajaisiin, pieniin konsertteihin ja lastentapahtumiin. Suurimmat tapahtumat, syksyinen Kulttuurikartanon Kauhukartano sekä Kulttuurikartanon Joulupolku, on suunnattu lapsiperheille ja ne järjestetään yhteistyössä Tornion kaupunginkirjaston ja Aineen taidemuseon kanssa.

Museon kokoustilaa voi vuokrata myös omaan käyttöön, lisätietoja täältä.

Muistojen äärellä pe 12.10. klo 11-15

Osana vanhustenviikon ohjelmaa museon aulassa on esillä senioreille tarkoitettu muistelusalkku, joka antaa moniaistisia välineitä muisteluun. Se sisältää esineitä, joita saa koskea ja pitää kädessä, kuvia sekä tuoksuja. Esineet ja kuvat ovat 1930–1960-luvuilta ja liittyvät neljään aiheeseen: Kotityöt, lepohetket, koulu ja leikki. Tervetuloa tutustumaan ja muistelemaan!

Punamultamies Uuno Hannula

Luento 24.10. klo 18. Vapaa pääsy!

Professori emeritus Arvo Myllymäki pitää esitelmän Uuno Hannulasta, joka syntyi 1891 Altatroniolla. Monipuolinen Hannula ehti toimia lehtimiehenä, kansanedustajana, ministerinä ja maaherrana. Pitkän päivätyön Suomen ja Lapin hyväksi tehnyt Hannula oli paljolti oman tiensä kulkija, toteaa hänestä kirja tehnyt Arvo Myllymäki. Tervetuloa!

Järj. Tornion Kotiseutuseura ry, Tornionlaakson maakuntamuseo

Koko perheen Halloween-tapahtuma

Kauhukartano 31.10.2018 klo 17-19

Kulttuurikartanon eli Tornionlaakson maakuntamuseon, kirjaston ja Aineen taidemuseon täyttävät kammotukset ja kummatukset kun marraskuun alussa vietetään perinteistä Halloween-tapahtumaa. Maakuntamuseolla luvassa lyhtyaskartelua ja symbolienetsintää. Voit myös kuvauttaa itsesi jalkapuissa. Vapaa pääsy!

 

 

Hopeailta ti 6.11. klo 18

Taidekaivertaja Taina Mäkivuoti antaa työnäytöksen hopean kaivertamisesta ja nähtävillä on hänen töitään. Taina Mäkivuoti on työskennellyt kaivertajana sekä Suomen että Ruotsin puolella ja opettanut pitkään hopeaesineiden taontaa kummassakin maassa. Museonjohtaja Minna Heljala kertoo, miksi hopeaesineet ja hopeasepät ovat olleet niin merkityksellisiä Tornion ja Haaparannan historiassa. Iltaan voi tuoda omia kulta- ja hopeaesineitään, jos haluaa lisätietoa niiden leimoista tai ajoituksesta. Vapaa pääsy!

Joulupolku 15 vuotta! 15.12.2018 klo 13-17

Koko perheen joulutapahtuman aikaan Kulttuurikartanossa on 100 ja 1 tonttua ja paljon tekemistä ja nähtävää. Maakuntamuseossa askarrellaan mehiläisvahakynttilöitä, vastataan jouluisiin arvoituksiin käyttämällä eri aisteja ja ihmetellään vanhan ajan joulupöytiä. Vapaa pääsy!

Lisätietoa Joulupolun ohjelmasta myöhemmin.

 

Sivun alkuun