Tornionlaakson museossa tapahtuu

Museossa järjestetään vuosittain useita tapahtumia luennoista avajaisiin, pieniin konsertteihin ja lastentapahtumiin. Suurimmat tapahtumat, syksyinen Kulttuurikartanon Kauhukartano sekä Kulttuurikartanon Joulupolku, on suunnattu lapsiperheille ja ne järjestetään yhteistyössä Tornion kaupunginkirjaston ja Aineen taidemuseon kanssa.

Museon kokoustilaa voi vuokrata myös omaan käyttöön, lisätietoja täältä.

 

Tulevia tapahtumia

 

Lovikka-workshop 11.3.2020

Nonstop-työpajassa tutustutaan Lovikka-lapasten historiaan ja aloitetaan omien lapasten neulominen! Voit ottaa mukaasi omat työvälineet tai ostaa ne paikan päältä. Myynnissä myös erilaisia lovikkaneuleisiin sopivia lankoja. Materiaalimaksut vain käteisellä.

Lovikat neulotaan paksuilla sukkapuikoilla (esim. koko 6mm) ja langaksi sopii hahtuva tai paksu villalanka. Koristekuviointiin käy eriväriset langanpätkät ohuempaa lankaa (esim. 7veljestä tai muu sukkalanka).

Työpaja sopii vasta-alkajille tai kokeneemmille neulojille, pajassa saat vinkkejä neulomiseen sekä lapasten koristeluun. Työpaja on maksuton ja mukaasi saat ohjeen lapasten tekemiseen.

Tervetuloa neulomaan yhdessä 11.3.2020 klo 16-19!

 

 

Menneitä tapahtumia

 

Transit – rajapostia -näyttelyn avajaiset

6.2.2020

Transit – rajapostia -näyttely (6.2.-16.8.2020) kertoo rajoja rikkovasta yhteistyöstä Suomen ja Ruotsin välillä ensimmäisen maailmansodan pyörteissä. Näyttelyn on tuottanut Postimuseo yhteistyössä Ruotsin Postimuseon ja Tornionlaakson museon kanssa. Näyttelyn avaa Postimuseon museonjohtaja Kimmo Antila.

Lämpimästi tervetuloa Tornionlaakson museon Transit – rajapostia -näyttelyn avajaisiin torstaina 6.2.2020 klo 18.00.

Vapaa pääsy!

 

 

 

Kauneimmat joululaulut 5.1.2020

Tornionlaakson museo järjestää yhteistyössä Tornion seurakunnan kanssa Kauneimmat joululaulut vielä kerran sunnuntaina 5.1.2020 klo 14 alkaen. Sonos-kvartetti avustaa. Vapaa pääsy!

 

 

Lucia-kulkue 13.12.2019

Tornion ja Haaparannan yhteisen kielikoulun Lucia esiintyy kuoroineen Tornionlaakson maakuntamuseolla Lucian päivänä 13.12.2019 klo 11. Tervetuloa mukaan valon juhlaan.
Glögitarjoilu ja vapaa pääsy!

 

 

 

Kulttuurikartanon joulunavaus 30.11.2019

Kulttuurikartano virittäytyy joulutunnelmaan lauantaina 30.11. klo 12-15.

Kansalaisopiston tontut tonttuilevat ja jakavat herkkuja klo 13-14. Museo on valmisteltu jouluiseen asuun. Myös tiernapojat vierailevat museolla. Tule askartelemaan ja kuulemaan jouluisia tarinoita!

Vapaa pääsy.

 

 

 

Jouluoutlet 23.-24.11.2019

Puuttuuko joululahjat? Hanki ne meiltä! Maakuntamuseon joulumyyntitapahtumassa kirjauutuuksia sekä löytöjä museokaupan varastosta. Tervetuloa! 23.-24.11. klo 11-15.

 

 

Kauhukartano – Halloween 30.10.2019

Tervetuloa kauhistumaan koko perheen voimin! Tarjolla muumioita, hurjia loitsuja, myrkkyhelmiä ja pilaantunutta litkua. Henkilökunta on myös tavallista kammottavampana (jos mahdollista), pukeudu sinäkin teeman mukaisesti! Tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Keskiviikkona 30.10. klo 17-19! Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

 

 

Kysy Tornion historiasta! – Fråga om Haparandas historia! 22.10.2019

Mitä olet aina halunnut tietää Tornion historiasta?

Tornionlaakson maakuntamuseo järjestää avoimen keskustelutilaisuuden museolla. Kysymyksiin vastaamassa alueen historian tuntijat Ilkka Teerijoki, Henri Nordberg, Lennart Lindfors ja Tapio Salo. Kello 18:30 alkavan tilaisuuden juontaa museonjohtaja Minna Heljala.

Tervetuloa keskustelemaan Tornion ja Haaparannan historiasta!

 

 

Toinen jalka haudassa -juhlaseminaari 14.9.2019

Tornionlaakson maakuntamuseo – Tornedalens museum ja Oulun yliopiston arkeologian tutkijat järjestävät syksyllä hautausten arkeologiaan ja kirkkoon hautaamiseen liittyvän näyttelyn sekä juhlaseminaarin yhteistyössä Museoviraston kanssa.
Katso tästä seminaarikutsu sekä ohjelma ja ilmoittautuminen.

 

 

 

 

Sivun alkuun