Kulttuurin ja vapaa-ajan toimipisteet

Päivitetty 8.5.2020

Valtioneuvosto on 4.5.2020 tehnyt uudet linjaukset koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Linjaus pitää sisällään muun muassa ohjeistuksen koronaepidemian vuoksi suljettujen toimipisteiden avaamisesta. Uudet linjaukset vaikuttavat kulttuurin ja vapaa-ajan toimipisteiden avaamisen seuraavasti:

  • Kirjastot avaavat ovet asiakkaille 1.6. alkaen. Samalla käynnistettään myös kirjastoautopalvelu. Kirjojen uloslainaamisen järjestämismahdollisuuksia selvitetään parhaillaan ja niistä tiedotetaan erikseen.
  • Tornionlaakson museo ja Aineen taidemuseo avaavat ovet asiakkaille 1.6. alkaen.
  • Ulkoliikuntapaikat (stadion) avataan asiakkaille 14.5. kokoontumisrajoituksia noudattaen. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.
  • Sisäliikuntapaikat eli uimahalli ja palloiluhalli avataan asiakkaille 1.6.alkaen. Palloiluhalli voidaan tarvittaessa ottaa sisäiseen koulujen käyttöön 14.5. alkaen.
  • Nuorisotilat avataan asiakkaille 1.6. alkaen.
  • Kansalaisopiston toimintaan hallituksen linjauksella ei ole vaikutusta, sillä kevätlukukauden kurssit loppuvat toukokuun aikana.

Aineen taidemuseo

Aineen taidemuseo on suljettu ja kaikki yleisötapahtumat peruttu 1.6. asti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Museo avataan 1.6. Lisätietoja: katriina.pietila-juntura@tornio.fi, puh 040 554 9645.

Tornionlaakson museo

Tornionlaakson museo on suljettu ja kaikki yleisötapahtumat peruttu 1.6. asti. Henkilökuntaan voi olla yhteydessä sähköpostitse ja puhelimitse arkisin klo 8-16. Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät täältä. Museon näyttelyt avataan 2.6.2020.

Kirjasto

Tornion kaupunginkirjasto on suljettu 1.6. asti. Myös kirjaston palautuslaatikko pysyy yhä suljettuna toistaiseksi. Palautusten vastaanottamisesta ja mahdollisesta uloslainaamisesta tiedotamme erikseen.

Kirjasto avaa ovensa asiakkaille 1.6. alkaen. Samalla käynnistetään myös kirjastoautopalvelu. Tällä hetkellä lainassa olevien aineistojen eräpäivä on automaattisesti siirretty 8.6. asti eikä lainoja tarvitse siis uusia. Varauksia, joiden viimeinen noutopäivä on kiinnioloaikana, pidetään varaushyllyissä 1.6. saakka.

Lisätietoja antaa tarvittaessa kirjastotoimenjohtaja Ville Jylhä, puh. 040 701 3954.

Kansalaisopisto

Tornion kansalaisopiston lähiopetuksena toteutettavat kurssit on keskeytetty 18.3.2020 alkaen. Useat kurssit kuitenkin jatkuvat etäopetuksessa eikä lähiopetukseen palata kevään aikana. Kevään kuvataide- ja kädentaitojen näyttelyt tullaan pääsääntöisesti järjestämään verkossa.

Tällä hetkellä kansalaisopistossa suunnitellaan tulevan lukuvuoden 2020–2021 opetusta, jossa tullaan huomioimaan aiempaa enemmän myös verkko-opetus. Suunnittelutyötä tehdään yhdessä opettajien ja kuntalaisten kanssa.

Tässä vaiheessa on linjattu, että force majeure -tilanteen vuoksi kevätlukukautta ei pidennetä eikä kevään kurssimaksuja palauteta. Kurssimaksujen hyvityksiä on mahdollista tehdä syksyn ilmoittautumisten yhteydessä. Tästä informoimme lisää heti kun asiasta on tehty virallinen päätös.

Liikuntatoimi

Uimahalli ja Putaan liikuntahalli sekä Arpelan ja Karungin urheilutalot on suljettu. Sisäliikuntapaikat eli uimahalli ja palloiluhalli avataan asiakkaille 1.6. alkaen. Palloiluhalli voidaan tarvittaessa ottaa sisäiseen koulujen käyttöön 14.5. alkaen.

Nuorisotoimi

Nuorisotilojen, harrastekerhojen ja kaikkien ryhmien toiminta on tältä keväältä keskeytetty koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Myös nuorisotoimen tapahtumat kevään ajalta on peruttu. Nuorisotilat avataan asiakkaille 1.6. alkaen.

Nuorisotoimen palvelut ja nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa verkossa. Työntekijät ovat linjoilla maanantaista perjantaihin tai lauantaihin oman työaikansa puitteissa. Tarkennuksia aikatauluihin päivitetään someen viikon alussa. Nuorisotoimella on sekä yhteisiä että yksittäisten nuoriso-ohjaajien ja etsivien nuorisotyöntekijöiden kanavia, joiden kautta yhteyttä voidaan pitää monella eri tavalla.

Tornion nuorisotoimi on tavoitettavissa seuraavilla kanavilla:

  • Discord: linkin saat Tornion nuorisotoimen instagramin biosta tai laittamalla viestiä nuorisotoimen ohjaajille WhatsApissa tai Instagramissa
  • Facebook: Tornion nuorisotoimi ja ohjaajien omat profiilit
  • Instagram: tornion_nuorisotoimi sekä koulunuorisoohjus_jossu ja tornionetsivänuorisotyö
  • Nuorisokanava Hertzilän suorat radiolähetykset: https://adapterimedia.fi/hertzila-nuorisoradio/

Nuorisotyöntekijöiden yhteystiedot ja nuorisotoimen palvelut:

Sivun alkuun