Näyttelyt

Tornionlaakson omaleimaista historiaa esittelevä perusnäyttelyn Kohtaamisia rajalla lisäksi museossa on vuosittain 4-5 vaihtuvaa näyttelyä.

Maakuntamuseon perusnäyttely "Kohtaamisia rajalla - Möten på Gränsen" esittelee Tornionlaakson kulttuuria ja historiaa Suomen ja Ruotsin rajan molemmin puolin. Suomen ja Ruotsin alueille sijoittuva Tornionlaakso on historiallisesti yhtenäinen kulttuuri- ja murrealue.

Perusnäyttelyn "Yhteinen jokilaaksomme" -osiossa käsitellään tornionlaaksolaisten yhteisiä juuria. Rajan läheisyys ja sen vaikutus ovat esillä näyttelyssä monin eri tavoin. Näyttelyssä käsitellään myös ilmiöitä, jotka näkyvät arkipäivässä: ruokakulttuuria, paikallista identiteettiä, alueen kieliä ja murteita.
"Kaupunkimme rajalla" -osio avaa puolestaan Tornion ja Haaparannan kaupunkien vaiheita ja elämää. Lisäksi esitellään alueen teollisuutta sekä uudemman ajan ilmiöitä kuten joppausta ja turismia.

Maakuntamuseossa on vaihtuvia näyttelyitä vuosittain 4-5 kpl, joista osa on maakuntamuseon omaa tuotantoa. Näyttelyt liittyvät toimialueen historiaan ja ajankohtaisiin ilmiöihin. Vaihtuvien näyttelyiden yhteydessä museolla on tarjolla oheisohjelmaa muun muassa työpajoja ja luentoja.

Toimi näin

Tornionlaakson maakuntamuseon näyttelyt ovat nähtävillä avoinna olo aikojen mukaan museorakennuksessa.

Palvelun vastuutaho:

Tornion kaupunki

Tuottaja:

Tornion kaupunki

Sivun alkuun