Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelujen tarkoituksena on helpottaa ikäihmisten arkielämän sujumista, luoda edellytyksiä itsenäiselle selviytymiselle ja osallisuudelle sekä mahdollistaa tarvittava hoito ja hoiva. Palvelut on toteutettava niin, että ne tukevat ikäihmisen hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä, itsenäistä suoriutumista ja osallisuutta sekä ehkäisevät ennalta muuta palveluntarvetta.

Ikäihminen itse, lähiomainen tai ikäihmisen kanssa työskentelevät voivat ottaa yhteyttä palveluneuvontaan ja pyytää henkilökuntaa tekemään palvelutarpeen arvioinnin. Palvelutarpeen arviointipyynnön tullessa asiakkaaseen otetaan yhteys kahden (2) arkipäivän kuluessa. Palvelutarpeen selvitys suoritetaan seitsemän (7) arkipäivän kuluessa.

Verkkoneuvonta

Virtuaali sosiaali- ja terveyspalvelukeskus virtu.fi tarjoaa sähköisiä asiointipalveluja verkossa. Tornion kaupunki järjestää palveluun verkkoneuvontaa ja opastusta muun muassa ikäihmisten palveluista. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelun käyttäminen on luottamuksellista ja maksutonta ja vastaajana toimii kotihoidon ohjaaja. Verkkoneuvonta on auki ympäri vuorokauden. Vastauksen kysymykseen saa viiden (5) vuorokauden kuluessa.

 

Sivun alkuun