Ikäihmisten palvelut

Koska asukkaamme ovat tyypillisesti iäkkäitä tai muuten infektioherkkiä, suhtaudumme Covid-19 -koronavirustartuntoihin vakavasti. Ulkopuolisten henkilöiden vierailut hoivakodeissamme on kielletty. Ainoastaan asukkaiden lähiomaisten lyhytaikaiset vierailut sallitaan. Omaisten vierailut rajataan asukkaan huoneeseen ja oleskelua yhteisissä tiloissa tulee välttää. Vierailijoita ohjataan hyvään käsihygieniaan. Mikäli omainen on itse sairaana tai hän mahdollisesti on altistunut sairaudelle (myös muut kuin koronavirus) vierailu ei ole mahdollista. Lisätietoja antavat palvelukotien esimiehet.

Kiitos, että autatte meitä pitämään asukkaamme ja työntekijämme turvassa!

Tilanteessa, jossa et pääse itse ostamaan ruokaa kaupasta, toimi seuraavasti:

 • Pyydä läheisten, ystävien tai naapureiden apua.
 • Tilaa kaupoista kotiintoimitus. Ainakin alla mainitut toimittavat ostokset suoraan kotiin:
  • K-Market Kirsikka, K-Market Olavinlinna ja City-Market Tornio. Tilauksen voi tehdä osoitteessa https://www.k-market.fi/kaupat
  • Prisma tekee yhteistyötä Ucco-palvelun kanssa. Soita kauppalista puh. 040 848 8228. Toimituksen hinta riippuu toimitettavan matkan pituudesta.
 • Seuraavat kaupat avaavat ovet koronan vuoksi riskiryhmiin kuuluville asiakkaille:
   • Timpantori Vojakkalassa ma-pe klo 7-8
   • Kaupungin keskustassa oleva Sale ma-la klo 7-8, su klo 9-10
   • K-Ruoka-Aitta Karungissa arkisin klo 7-8

Mm. täältä voit tilata valmiita aterioita kotiin toimitettuna:

Tornion kaupunki keskittyy toimittamaan ateriat koteihin pääasiassa kotihoidon asiakkaille.

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelujen tarkoituksena on helpottaa ikäihmisten arkielämän sujumista, luoda edellytyksiä itsenäiselle selviytymiselle ja osallisuudelle sekä mahdollistaa tarvittava hoito ja hoiva. Palvelut on toteutettava niin, että ne tukevat ikäihmisen hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä, itsenäistä suoriutumista ja osallisuutta sekä ehkäisevät ennalta muuta palveluntarvetta.

Tornion seniorineuvonnan kautta saa tietoa yksityisten sekä kuntien tuki- ja hoivapalveluista. Tarvittaessa asiakas ohjataan asuinkunnan asiakasohjaukseen/palveluntarpeen arviointiin, jolloin palveluneuvoja voi tulla esim. kotiin kertomaan palveluista ja niiden kriteereistä  sekä tarvittaessa päättää kaupungin palvelun piiriin pääsemisestä. Lisäksi neuvontakäynnillä voidaan yhteistyössä asiakkaan ja/tai tämän läheisen kanssa aktivoida myös yksityisten ja järjestöjen sekä seurakuntien palveluja. Palvelutarpeen arviointipyynnön tullessa asiakkaaseen otetaan yhteys kahden (2) arkipäivän kuluessa. Palvelutarpeen selvitys suoritetaan seitsemän (7) arkipäivän kuluessa.

Verkkoneuvonta

Virtuaali sosiaali- ja terveyspalvelukeskus virtu.fi tarjoaa sähköisiä asiointipalveluja verkossa. Tornion kaupunki järjestää palveluun verkkoneuvontaa ja opastusta muun muassa ikäihmisten palveluista. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelun käyttäminen on luottamuksellista ja maksutonta ja vastaajana toimii kotihoidon ohjaaja. Verkkoneuvonta on auki ympäri vuorokauden. Vastauksen kysymykseen saa viiden (5) vuorokauden kuluessa.

 

 

Sivun alkuun