Länsi-Pohjan seniorineuvonta

Länsi-Pohjassa halutaan helpottaa ikäihmisen sosiaali- ja terveyspalveluiden avun ja neuvonnan saantia. Lapin maakunnalle ollaan luomassa yhteistä ikäihmisten palveluneuvonta- ja ohjausmallia, jota kokeillaan ensivaiheessa Länsi-Pohjan kuntien alueella ´Torniossa, Kemissä, Keminmaassa, Simossa ja Ylitorniolla. Pilotin nimi on Länsi-Pohjan seniorineuvonta. Palvelu on käytettävissä 31.5.2018 asti. Tavoitteena on, että toiminta jää pysyväksi.

Ikäihminen tai hänen läheisensä saa apua

Lähipalvelupisteet

  • Tornio, Kotihoitotoimisto, Sairaalakatu 1, ma-pe klo 8-15
  • Kemi, Kemikammari, Keskuspuistokatu 1, ma-pe klo 9-15
  • Keminmaa, Seniorineuvonta, Järventaustantie 20, to-pe klo 9-11
  • Simo, Senioripiste, Terveysasema, Varkkermontie 1, to klo 9-11
  • Ylitornio, Kotihoito, Alkkulanraitti 4, ma-to klo 8-11.30

Toimiva kotihoito Lappiin -hanke

Lapin maakunnan yhteistä ikäihmisten neuvonnan ja asiakasohjauksen mallia rakennetaan sosiaali- ja terveysministeriön ja sairaanhoitopiirien rahoittamassa Toimiva kotihoito Lappiin -hankkeessa, joka on osa ikäihmisten kotihoitoa uudistavaa ja kaikenikäisten omaishoitoa vahvistavaa hallituksen I&O-kärkihanketta.

Lapissa valmistaudutaan tulevaan sote- ja maakuntauudistukseen. Tarkoituksena on tehdä palveluista helposti saavutettavia, asiakkaiden tarpeisiin sopivia ja kustannusvaikuttavia. Sosiaali- ja terveysministeriön I&O-kärkihanke ja sen osana oleva Toimiva kotihoito Lappiin -hanke kestävät syyskuuhun 2018 saakka.

Palveluneuvonta ja -ohjausosion mallintamiseen osallistuvat Tornion lisäksi Kemi, Keminmaa, Simo, Ylitornio, Rovaniemi, Sodankylä, Salla, Kemijärvi ja Enontekiö.

Lisätietoja Toimiva kotihoito Lappiin -hankkeesta antavat kehittäjäsosiaalityöntekijä Sirkka Nissi-Onnela sekä projektipäällikkö Lahja Harju.

Sivun alkuun