Päiväkeskuksen toiminta

Vanhusten päiväkeskustoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat runsaasti apua kotona selviytymiseen, joilla on huonot peseytymismahdollisuudet kotona ja joiden kotona selviytymistä voidaan näin tukea. Päiväkeskukseen ovat oikeutettuja myös omaishoidettavat, joiden kotona selviytymistä ja omaishoitajan jaksamista voidaan näin tukea. Tornion kaupunki järjestää päiväkeskuspalvelut Tornion Sairaskotisäätiön Saarenhelmen tiloissa kaupungin omana toimintana.

Päiväkeskustoiminta on asiakaslähtöistä, ohjattua ryhmätoimintaa, jonka tarkoituksena on tukea ikäihmisten kotona selviytymistä. Päivätoiminnan päätös tehdään määräaikaiseksi ja palvelun tarvetta arvioidaan kuuden kuukauden välein.

Päiväkeskuksen tavoite

Päiväkeskuksen tavoitteena on tarjota toimintakykyä ja omatoimisuutta ylläpitäviä ja parantavia palveluja. Päivän aterioihin sisältyy aamupala, lounas sekä päiväkahvi, ja päivän aikana asiakkaalla on mahdollisuus käydä peseytymässä.

Viriketoiminta koostuu muun muassa liikunnallisista ryhmistä, askartelusta, peleistä ja visailu- ja laulutuokioista. Päiväkeskuksessa käy tilauksesta myös parturi-kampaaja sekä jalkojenhoitaja.

Tornion kaupunki laskuttaa päiväkeskuskäyntiin liittyvät maksut kotihoidon laskutuksen yhteydessä.

Hakeminen päiväkeskustoimintaan

Päiväkeskustoimintaan haetaan hakemuksella, jonka saa vanhuspalveluneuvojalta ja kotihoitotoimistosta, Sairaalakatu 1.

Sivun alkuun