Neuvolapalvelut

Perhevalmennukset jatkuvat Perheiden talolla 4.6.2020 klo 17 alkaen.

Suensaaren neuvola on muuttanut takaisin Suensaaren neuvolaan, osoitteeseen Sairaalakatu 1.

Neuvolatyön kohteena on alueen kaikenikäinen väestö. Neuvolatyö on yksilön, perheen ja alueen terveyden edistämistä neuvomalla ja tukemalla, vaihtoehtoja ja voimavaroja lisäämällä.

Neuvolatyöhön sisältyy syntyvän ja alle kouluikäisen lapsen ja perheen terveyden ja kehityksen seuranta, vanhempien ohjaaminen sekä vanhempien ja lasten välisen vuorovaikutuksen tukeminen. Neuvolassa tuetaan vanhempia kasvatusasioissa, keskustellaan arkielämän sujuvuudesta ja mahdollisista perhe-elämän ongelmista. Vanhemmilla on mahdollisuus saada myös apua kotiin neuvolan perhetyöntekijöiltä.

Neuvoloissa järjestetään äitiys- ja lastenneuvolan lisäksi aikuisvastaanottoa, seksuaalineuvontaa ja ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaa.

Neuvola-chat

Oletko huolestunut lapsesi terveydestä? Onko sinulla kysyttävää laboratoriotuloksista? Pitääkö sinun siirtää varattu aika? Neuvola-chatin kautta sinun on helppo ottaa yhteyttä Tornion neuvolaan.

Tornion neuvolat ovat avanneet chat-palvelun. Chatin kautta asiakkaat voivat keskustella terveydenhoitajan kanssa joko anonyymisti tai omalla nimellään. Anonyymi keskustelu sopii parhaiten yleiseen neuvontaan, kun taas henkilökohtaisten asioiden hoitaminen edellyttää tunnistautumista. Palveluun tunnistaudutaan Suomi.fi-palvelun kautta esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Neuvola-chat on avoinna maanantaista torstaihin klo 8-10 ja klo 12-14. Chat palvelee kaikkia Tornion kaupungin neuvolan asiakkaita muun muassa yleisessä terveysneuvonnassa, rokotusasioissa, ajanvarauksessa, lasten sairastumisiin ja ravitsemukseen liittyvissä kysymyksissä. Kysymyksiin vastaa Tornion neuvoloiden henkilökunta.

Palvelumuoto on uusi ja toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä. Kannustamme kuitenkin kokeilemaan rohkeasti!

Verkkoneuvonta

Neuvolan palvelut (äitiysneuvola, lastenneuvola, perhesuunnittelu ja ehkäisyneuvola) löytyvät kätevästi myös verkosta. Palvelukanava on auki ympäri vuorokauden ja voit jättää meille kysymyksen mihin vuorokauden aikaan tahansa. Me vastaamme siihen viiden (5) arkipäivän kuluessa. Palvelun käyttö on luottamuksellista ja turvallista. Palveluun kirjaudutaan sisään verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, sen jälkeen kirjoitetaan ja lähetetään viesti. Viestin vastaanottavat Tornion kaupungin terveydenhoitajat.

 

Sivun alkuun