Opiskeluterveydenhuolto

Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palvelut järjestää YTHS. Lisätietoja: www.yths.fi

Opiskeluterveydenhuolto on tarkoitettu lukiolaisille, toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville ja ammattikorkeakoululaisille.

Opiskelijoiden terveydenhuollon tavoitteena on ylläpitää ja parantaa opiskelijoiden ja koko opiskeluyhteisön hyvinvointia. Se tukee opiskelijoiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä sekä opiskelijoiden opiskelukykyä. Lisäksi se parantaa opiskeluympäristöä opiskelua tukevaksi.

Opiskelija voi saapua terveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta oppilaitoskohtaisesti sovittuina aikoina. Näistä vastaanottoajoista ilmoitetaan koulutiedotteessa ja terveydenhoitajan työhuoneen ovessa. Opiskelijaterveydenhuoltoon ei sisälly varsinainen sairaanhoito lukuun ottamatta koulussa äkillisesti sairastuneiden tai tapaturman uhriksi joutuneiden ensiapua ja hoitoa.

Terveystarkastukseen tarjotaan mahdollisuus opiskelujen aikana. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa. Voit varata ajan sähköisesti tästä.

Ehkäisyneuvonta

Torniossa on ilmainen ehkäisy alle 25-vuotiaille torniolaisille naisille. Ehkäisyneuvolan oma puhelinnumero on 040 632 8858. Numerossa vastaa terveydenhoitaja ja hänen kanssa voi jutella kaikista ehkäisyyn liittyvistä asioista. Soittoaika on arkisin klo 11.30-13.

Verkkoneuvonta

Opiskelijoilla on mahdollisuus asioida terveydenhoitajan kanssa myös sähköisesti sellaisissa omaan terveyteen liittyvissä asioissa, jotka eivät edellytä välitöntä asioiden hoitoa tai avun saantia.

Opiskeluterveydenhuollon sähköinen asiointi eli verkkoneuvontapalvelu on maksutonta ja käytettävissä ympäri vuorokauden. Tornion kaupungin terveydenhoitajat vastaavat esitettyyn kysymykseen viiden vuorokauden kuluessa. Palvelun käyttö edellyttää suomi.fi-tunnistautumista (esimerkiksi henkilökohtaisia pankkitunnuksia).

Sivun alkuun