Korva-akupunktio

Viiden pisteen korva-akupunktio

Korva-akupunktiossa korvanlehden viiteen akupunktiopisteeseen laitetaan ohut akupunktioneula. Pisteet ovat nimeltään shenmen eli sielun ja mielen piste, sympatikus eli autonomisen hermoston piste, munuaiset, maksa ja keuhkot.

Korva-akupunktiota käytetään tupakan, alkoholin ja huumeiden vieroitusoireiden helpottamiseen. Korva-akupunktiota voidaan antaa kaikissa vieroituksen vaiheissa.

Korva-akupunktion vaikutukset

  • rauhoittaa
  • lisää ruokahalua
  • helpottaa kehon särkyjä, pahoinvointia, hikoilua, lihaskramppeja, stressiä
  • vähentää ahdistuneisuutta, levottomuutta, unettomuutta, ärtyneisyyttä sekä päihdemielitekoja

Valmistautuminen korva-akupunktioon

Tupakointia ja kahvin juontia tulisi välttää puoli tuntia ennen ja jälkeen, koska piristävät aineet heikentävät akupunktion rauhoittavaa vaikutusta. Hoitajalle tulee kertoa mahdollisista terveysongelmista tai raskaudesta. Hoidon jälkeen korvat tulisi suojata kylmältä.

Hoidon toteutus

Korva-akupunktiohoito tapahtuu hiljaisessa ryhmässä. Molempiin korviin voidaan laittaa 1-5 neulaa. Hoito kestää 20-45 minuuttia, jonka aikana istutaan hiljaa rentouen ja ajatuksia tuulettaen. Korvissa saattaa neulojen laiton jälkeen tuntua pientä pistelyä ja korvat voivat tuntua lämpimiltä. Hoito rentouttaa ja jotkut jopa nukahtavat sen aikana. Mikäli neulat tuntuvat pahalta, on ne syytä ottaa pois. Korva-akupunktio ei yleensä aiheuta sivuvaikutuksia. Päänsärkyä tai huimausta voi olla. Lihasten puutuminen, kylmä hiki, verenpaineen lasku ovat myös mahdollisia, mutta harvinaisia. Hoitoajan loputtua asiakas itse ottaa neulat pois korvista ja laittaa ne niille varattuun astiaan. Korvista voi vuotaa hieman verta, mutta se tyrehtyy pian. Aluksi hoitokertoja voi olla kaksi kertaa viikossa, vähitellen hoitokertoja voi harventaa.

Sivun alkuun