Sosiaalityö

Sosiaalityö on osa kunnan sosiaalipalveluja. Sosiaalityöllä vahvistetaan tuen tarpeessa olevien kansalaisten voimavaroja ja tuetaan yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen omaehtoista toimintaa ja selviytymistä. Tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä ja ratkaista sosiaalisia ongelmia ja näin ylläpitää ja edistää kansalaisten ja yhteisöjen hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta.

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamies auttaa sosiaalihuollon asiakkaita esim. toimeentulotukeen, lastensuojeluun tai vanhusten ja vammaisten palveluihin liittyvissä asioissa. Tornion sosiaaliasiamiespalveluista vastaa Kriisikeskus Turvapoiju /Länsi-Pohjan mielenterveysseura ry.

Verkkoneuvonta

Virtuaali sosiaali- ja terveyspalvelukeskus virtu.fi tarjoaa sähköisiä asiointipalveluja verkossa. Tornion kaupunki järjestää palveluun verkkoneuvontaa ja opastusta muun muassa perhe- ja sosiaalipalveluissa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelun käyttäminen on luottamuksellista ja maksutonta ja vastaajina toimivat Tornion kaupungin sosiaalityön ammattilaiset. Verkkoneuvonta on auki ympäri vuorokauden. Vastauksen kysymykseen saa kolmen (3) vuorokauden kuluessa.

Sivun alkuun