Aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityö tukee 18–64 -vuotiaiden torniolaisten sosiaalista hyvinvointia, toimintakykyä ja omatoimista suoriutumista elämän erilaisissa ongelmissa.

Aikuissosiaalityöllä ehkäistään sosiaalisten ongelmien synty arvioimalla asiakkaan elämäntilannetta, vahvuuksia ja ongelmia. Asiakkaiden kanssa etsitään yhdessä vaihtoehtoja ja ratkaisuja elämäntilanteen parantamiseksi ja motivoidaan asiakasta muutokseen.

Toimeentulotuki on siirtynyt Kelalle 1.1.2017. Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki käsitellään edelleen sosiaalitoimistossa.

Verkkoneuvonta

Virtuaali sosiaali- ja terveyspalvelukeskus virtu.fi tarjoaa sähköisiä asiointipalveluja verkossa osoitteessa virtu.fi. Tornion kaupunki järjestää palveluun verkkoneuvontaa ja opastusta muun muassa perhe- ja sosiaalipalveluissa.

Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelun käyttäminen on luottamuksellista ja maksutonta ja vastaajina toimivat Tornion kaupungin sosiaalityön ammattilaiset. Verkkoneuvonta on auki ympäri vuorokauden. Vastauksen kysymykseen saa kolmen (3) vuorokauden kuluessa.

Sivun alkuun