Tornion psykiatrian poliklinikka

Virka-aikana klo 8-16 päivystyksen puhelinliikenteestä vastaa Keroputaan psykiatrian poliklinikka ja päivystysaikana (iltaisin, öisin ja viikonloppuisin) Keroputaan psykiatrian poliklinikan päivystävä sairaanhoitaja.

Poliklinikalle tullaan ilman lähetettä tai työterveyshuollon, terveyskeskuksen ja poliklinikan päivystyksen kautta. Asiakkaat ovat pääosin aikuisia torniolaisia tai esimerkiksi opiskelunsa tai muun syyn vuoksi Torniossa asuvia henkilöitä.

Poliklinikka järjestää myös erilaisia liikuntaryhmiä (mm. kuntosali, uimahalli, sähly, keilaus). Tarpeen ja resurssien mukaan järjestetään muun muassa masennusta ehkäiseviä ja mielialan hallinnan kursseja ja ryhmiä, joissa on mahdollisuus pohtia asioita yhdessä samanlaisissa tilanteissa olevien ihmisten kanssa.

Psykiatrialle ja riippuvuuksien hoitoon voi nyt ottaa yhteyttä sähköisesti

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin psykiatrialla ja riippuvuuksien hoidossa on otettu käyttöön sähköinen yhteydenottopyyntö-lomake.

Sähköistä yhteydenottopyyntöä voi käyttää kuka tahansa, joka on huolestunut omasta tai läheisensä mielenterveydestä tai esimerkiksi päihteidenkäytöstä. Työntekijä ottaa yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Palvelu on käytettävissä 20.12.2021 alkaen Lapin virtuaalisessa sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksessa eli Virtussa.

Asiakas voi ottaa yhteyttä paikasta ja kellonajasta riippumatta, vuorokauden ympäri. Asiakkaan tilannetta voi helpottaa se, että hän voi jättää viestin, vaikka yhteydenottopyyntöön ei voitaisikaan vastata reaaliaikaisesti.

Kiireellisessä avun tarpeessa on kuitenkin otettava yhteyttä psykiatrian päivystävään sairaanhoitajaan, numeroon 040 774 3891.

Sivun alkuun