Röntgen

Röntgeniin on ajanvaraus. Päivystyskuvaukset otetaan ilman ajanvarausta.

Röntgenyksikkö tuottaa perusterveydenhuollon lääkärin ja hammaslääkärin määräämiä röntgenpalveluja avohoito- ja osastopotilaille ja hammashuollon potilaille. Lisäksi muutamat hammaslääkärit ostavat röntgenpalveluita, muuten ei yksityislääkärin määräämiä kuvauksia tehdä.

Terveyskeskuksessa saadaan tavallisimmat yleislääkärin tarvitsemat röntgentutkimukset. Valtaosa kuvauksista on keuhkotutkimuksia ja luukuvauksia. Röntgenissä on myös OPTG-laite hammas- ja leukakuvauksia varten.

Terveyskeskuslääkäri tulkitsee pääsääntöisesti itse röntgenkuvan. Tarvittaessa hän lähettää kuvan radiologin lausuttavaksi. Hammaspuolen röntgenkuvat tulkitsee terveyskeskushammaslääkäri. Radiologi tekee ultraäänitutkimuksia terveyskeskuslääkärin lähetteellä.

Tarvittaessa kuvat voidaan kopioida cd:lle tai lähettää sähköisesti. Röntgenkuvien tilauslomakkeita saa myös terveyskeskuksen neuvonnasta (avoinna klo 8-14.30) ja työterveysasemalta (avoinna klo 8-15). Kuvat ovat haettavissa terveyskeskuksen neuvonnasta omalla nimellä.

Vastaanottoaika on peruttava yksi (1) arkipäivä ennen vastaanottoaikaa. Peruuttamatta jätetystä tai liian myöhäisestä perumisesta veloitetaan maksu.

Sivun alkuun