Koronarokotukset torniolaisille

Torniolaisten koronarokotukset ovat käynnissä. Rokotuksen voivat saada kaikki viisi (5) vuotta täyttäneet torniolaiset.

Kaikki rokotuspäivät vapaine aikoineen ovat nähtävillä ajanvarauspalvelussa osoitteessa tornio.kehollesi.fi. Koronarokotukset jatkuvat Modernan ja BioNTech-Pfizerin rokotteilla.

  • Tulevia rokotuspäiviä ovat keskiviikko ja torstai 26.-27.1.
Mikäli et ole saanut vielä ensimmäistäkään koronarokotusta, toivomme, että varaat ajan mahdollisimman pian. Ensikertalaiset voivat pistäytyä rokotuksessa myös ilman ajanvarausta. Katso vapaana olevat rokotuspäivät ja -ajat ja varaa aika tornio.kehollesi.fi-ajanvarauspalvelusta.

Tehosterokotteen aikaistaminen

Aika tehosterokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Mikäli ensimmäisestä rokotuksestasi on kulunut kuusi (6) viikkoa, voit varata ajan tehosterokotukseen ajanvarauspalvelussa verkossa. Jos aikaistat tällä tavalla omaa tehosterokotustasi, muistathan perua alkuperäisen tehosterokotusaikasi viimeistään rokotuspaikalla!

Kolmas rokoteannos immuunipuutteisille

THL suosittelee kolmannen rokoteannoksen antamista kaikille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi (2) kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan seuraavat ryhmät: elinsiirto, kantasolusiirto, vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, immunosuppressiivinen syöpähoito, autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä, dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta, pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV sekä lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Kolmas rokoteannos yli 18-vuotiaille

Kolmatta koronarokotetta suositellaan myös kaikille 18 vuotta täyttäneille. Kolmas koronarokote voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään viisi (5) kuukautta.

Ajanvaraus ja toimintaohje rokotuspaikalla

Rokotuksia annetaan pääsääntöisesti ajanvarauksella. Varaa aika sähköisesti tai puhelimitse:

  • Nopeimmin saat ajanvarausajan sähköisesti osoitteesta tornio.kehollesi.fi. Varatessasi aikaa kirjoita puhelinnumerosi ilman välilyöntejä ja maatunnusta.
  • Voit varata ajan puhelimitse numerosta 040 544 9355 tai 050 597 1260.
  • Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 8–11.

Saavuthan paikalle vasta juuri ennen omaa aikaasi ruuhkan välttämiseksi. Rokote annetaan käsivarteen, joten pue päälle helposti riisuttava paita. Suosittelemme maskin käyttöä. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi.

Torniolaisten koronarokotukset järjestetään Rajalla-kauppakeskuksen 2. kerroksessa. Saat varaamasi ajan ja rokotuspisteen numeron tekstiviestillä kännykkääsi ajanvarauksen yhteydessä. Säilytä viesti. Saapuessasi rokotuspaikalle mene suoraan oman rokotuspisteesi läheisyyteen odottamaan vuoroasi.

Rokotusajan peruminen

Mikäli joudut perumaan tai siirtämään ajan voit sen tehdä sähköpostitse osoitteeseen korona@tornio.fi. Laita viestiin nimesi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi ilman sotua tai soita numeroon 040 544 9355. Toivomme, että tehosterokotukseen annettu aika perutaan tai vaihdetaan vain erittäin painavasta syystä.

Missä järjestyksessä torniolaiset rokotetaan?

Torniossa seurataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen priorisointilistaa, jonka perusteella määräytyy, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan. Lista pohjautuu lääketieteelliseen riskinarvioon.

Tiedustelut

Koronarokotuksiin liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä sähköpostitse korona@tornio.fi.

Sivun alkuun