Koronarokotukset torniolaisille

Torniolaisten koronarokotukset ovat käynnissä. Rokotuksen voivat saada kaikki viisi (5) vuotta täyttäneet torniolaiset. Mikäli 5–11 -vuotias lapsi on jo sairastanut koronan, toiselle rokotteelle ei ole tarvetta ellei sitten ole tarve matkustusasiakirjoille.

Kaikki rokotuspäivät vapaine aikoineen ovat nähtävillä ajanvarauspalvelussa osoitteessa tornio.kehollesi.fi. Koronarokotukset jatkuvat Modernan ja BioNTech-Pfizerin rokotteilla.

Torniossa otetaan käyttöön myös Nuvaxovid-rokote, jota käytetään ensisijaisena ensimmäisenä rokotteena. Sitä suositellaan henkilöille, joille ei voi antaa aikaisemmin käyttöön otettuja mRNA- tai adenovirusvektorirokotteita.

Seuraavat rokotuspäivät Torniossa ovat:

  • tiistai 17. toukokuuta klo 8-16
  • tiistai 24. toukokuuta klo 8-16.

Mikäli et ole saanut vielä ensimmäistäkään koronarokotusta, toivomme, että varaat ajan mahdollisimman pian. Ensikertalaiset voivat pistäytyä rokotuksessa myös ilman ajanvarausta. Katso vapaana olevat rokotuspäivät ja -ajat ja varaa aika tornio.kehollesi.fi-ajanvarauspalvelusta.

Neljäs rokoteannos immuunipuutteisille

THL suosittelee neljättä rokoteannosta kaikille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Rokotussarjan neljäs annos voidaan antaa, kun edellisestä rokoteannoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan seuraavat ryhmät: elinsiirto, kantasolusiirto, vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, immunosuppressiivinen syöpähoito, autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä, dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta, pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV sekä lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Neljäs rokoteannos iäkkäille

THL suosittelee neljättä koronarokotusta 80 vuotta täyttäneille sekä hoivakodeissa asuville ikäihmisille. Neljäs rokotusannos annetaan myös sellaisille kotona asuville henkilöille, jotka pärjäävät kotona vain kotihoidon tai omaisten turvin ja joille pienikin tulehdus voi aiheuttaa yleistilan laskua ja johtaa sairaalahoitoon.

Neljäs rokotus annetaan aikaisintaan kolme (3) kuukautta kolmannen rokotuksen tai sairastetun taudin jälkeen.

Kolmas rokoteannos yli 18-vuotiaille

Kolmatta koronarokotetta suositellaan kaikille 18 vuotta täyttäneille. Kolmas koronarokote voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut kolme (3) kuukautta. Sairastetun koronan ja koronarokotuksen välinen aikasuositus on neljä (4) kuukautta, mutta kuitenkin vähintään kuusi (6) viikkoa. Kuuden viikon väliaikaa voidaan käyttää, jos kyseessä on matkustaja tai sote-työntekijä.

Riskiryhmiin kuuluville 12–17 -vuotiaille annetaan kolmas koronarokote, kun toisesta on kulunut kuusi (6) kuukautta. Perusterveille alle 18-vuotiaille ei anneta kolmatta koronarokotetta.

Ajanvaraus ja toimintaohje rokotuspaikalla

Rokotuksia annetaan pääsääntöisesti ajanvarauksella. Varaa aika sähköisesti tai puhelimitse:

  • Nopeimmin saat ajanvarausajan sähköisesti osoitteesta tornio.kehollesi.fi. Varatessasi aikaa kirjoita puhelinnumerosi ilman välilyöntejä ja maatunnusta.
  • Voit varata ajan puhelimitse numerosta 040 544 9355 tai 050 597 1260.
  • Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 8–11.

Saavuthan paikalle vasta juuri ennen omaa aikaasi ruuhkan välttämiseksi. Rokote annetaan käsivarteen, joten pue päälle helposti riisuttava paita. Suosittelemme maskin käyttöä. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi.

Torniolaisten koronarokotukset järjestetään Rajalla-kauppakeskuksen 2. kerroksessa. Saat varaamasi ajan ja rokotuspisteen numeron tekstiviestillä kännykkääsi ajanvarauksen yhteydessä. Säilytä viesti. Saapuessasi rokotuspaikalle mene suoraan oman rokotuspisteesi läheisyyteen odottamaan vuoroasi.

Rokotusajan peruminen

Mikäli joudut perumaan tai siirtämään ajan voit sen tehdä sähköpostitse osoitteeseen korona@tornio.fi. Laita viestiin nimesi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi ilman sotua tai soita numeroon 040 544 9355. Toivomme, että tehosterokotukseen annettu aika perutaan tai vaihdetaan vain erittäin painavasta syystä.

Missä järjestyksessä torniolaiset rokotetaan?

Torniossa seurataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen priorisointilistaa, jonka perusteella määräytyy, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan. Lista pohjautuu lääketieteelliseen riskinarvioon.

Tiedustelut

Koronarokotuksiin liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä sähköpostitse korona@tornio.fi.

Sivun alkuun