Asumisvalmennus ja lomituspalvelut

Asumisvalmennusta ja lomituspalveluja järjestetään asumisyksiköiden yhteydessä Torintienoon palvelukeskuksessa ja Etappitie 1:ssä. Lisätietoa antaa vastaava ohjaaja.

Lasten ryhmälomitusta järjestetään kuntayhteistyönä Torniossa ja Kemissä. Palvelua järjestetään keskimäärin kerran kuukaudessa perjantaista sunnuntaihin. Pääsääntöisesti alle kouluikäisten lasten ryhmälomitus järjestetään Torniossa ja kouluikäisten lasten ryhmälomitus Kemissä. Lisätietoja saat kehitysvammapalvelujen esimieheltä.

Alle kouluikäisten lasten ryhmälomitus

Kehitysvammapalvelut ostaa ryhmälomituksen Kehitysvammaisten palvelusäätiöltä. Palvelusäätiö palkkaa työntekijät ja vastaa toiminnan sisällöstä.

Ryhmälomitus järjestetään Torintienoon palvelukeskuksen tiloissa osoitteessa Porthaninkatu 4 C, 95400 Tornio. Lomitus aika on perjantaista kello 18 sunnuntaihin kello 18. Lapsi voi olla lomituksessa myös lyhyemmän jakson.

Yhteyshenkilönä ja varausten vastaanottajana toimii paikallinen yhteyshenkilö, vastaava ohjaaja Fanni Leppänoro. Hänen apunaan toimii tarvittava määrä muita työntekijöitä. Asiakasperheiden jaksovarauksia varten on päivystysaika arkitiistaisin kello 14–16. Ilmoittautumiset ja varaukset on tehtävä viimeistään kaksi viikkoa ennen jaksoa.

Lapsella tulee olla mukanaan omat lääkkeet, hoitotarvikkeet, lakanat ja pyyhkeet sekä muu tarpeellinen varustus. Allergioista ja muista erityistarpeista ilmoitetaan täyttämällä palvelusäätiön lomakkeet LOMITUSTIEDOT ja LUNTTI. Ne lähetetään teille kotiin ensimmäisen varauksen yhteydessä.

Ylläpidosta peritään Tornion kaupungin maksuasetuksen mukainen tilapäisen asumisen maksu 25 €/vrk (perjantaista sunnuntaihin maksu on kahdelta päivältä). Maksu laskutetaan jälkikäteen. Mikäli lapsella on omaishoidon lomitussopimus kunnan kanssa, maksu on 11,50€/vrk (3 pv/kk). Mikäli perheellä on oikeus toimeentulotukeen, on maksuun mahdollista anoa toimeentulotukea tai maksuvapautusta. Ota asiassa yhteys kehitysvammapalvelujen esimieheen.

Peruutus tehdään viimeistään hoitoviikonlopun maanantaina. Perumatta jätetystä varauksesta peritään normaali vuorokausimaksu.

Uudet asiakkaat ottavat ensin yhteyttä kehitysvammapalvelujen esimieheen päätöksen ja erityishuolto-ohjelman tekemistä varten.

Sivun alkuun