Tornion paikallinen palvelumalli

Tornion kaupungin kehittämän uuden, paikallisen palvelu- ja toimintamallin toiminta pyörähti käyntiin helmikuussa 2018. Toimintamalli oli osa Lapin alueellista työllisyyskokeilua, jossa Tornio oli mukana. Työllisyyskokeilu on nyt päättynyt 31.12.2018. Tornion mallin palvelut ja toiminta oli tarkoitettu kaikille työnhakijoille. Toimintaan osallistuminen oli vapaaehtoista, ja annettiin tarvittaessa todistus osallistumisesta, jonka pystyi toimittamaan työttömyysturvan maksajalle.

Tällä hetkellä toimintaa ei ole. Tiedotamme tällä sivustolla, heti kun saamme tietoa kuuluuko kunta jatkossa niiden toimijoiden joukkoon, joiden järjestämä työllistymistä tukeva toiminta hyväksytään aktiivimallin edellyttämäksi aktiivisuudeksi.

Malliin kuului säännöllisesti vaihtuva ”viikkopalvelupaletti”, joka koostui esimerkiksi 1–2 tunnin, puolen päivän tai koko päivän mittaisista työllistymistä edistävistä luennoista, tietoiskuista, keskusteluista, vertaistiedon jakamisesta, verkkoseminaareista ja webinaareista sekä verkosta oppimisesta.

Viikko-ohjelman aikataulu, toteutettavien kokonaisuuksien määrä/päivä/viikko sekä käsiteltävät aiheet ja teemapäivät vaihtelivat viikoittain.

Tornion mallin tavoitteena on tukea työnhakijoiden omaehtoista aktivoitumista ja parantaa heidän työllistymisedellytyksiään. Tarkoitus on myös tarjota mahdollisuus työnhakijoiden keskinäiseen ammatilliseen verkostoitumiseen ja vertaistiedon hyödyntämiseen.

Lisäksi kaupunki haluaa tuottaa kaupunkilaisten omista tarpeista nousevia, työllistymisedellytyksiä parantavia palveluja ja toimintaa.

Hyödyllisiä linkkejä liittyen työllisyyteen ja työnhakuun 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivun alkuun