Veterinärmedicin och djurskydd

Sydvästra Lapplands miljötjänster svarar för veterinärjour för produktionsdjur, hästar och husdjur samt för primärvården för städerna Tornio och Kemi samt kommunområdena Tervola, Simo och Keminmaa.

Vård av smådjur sker via tidsbokning (se telefontid). Vid akutfall ordnar vi tid samma dag, i andra fall så fort som möjligt. Vi strävar efter att ta hand om patienterna under arbetstid (kl. 8–16). Utanför arbetstid har vi jour för akutfall (se jour).

Telefontid

Vi har telefontid vardagar kl. 8–9 för bokning av sjukvård och besök, bokning av mottagningstid och telefonrådgivning på mobilnummer 0400 363 901.

Övriga tider kan ni kontakta oss vid akutfall. Om ni inte genast får tag på veterinären, lämna ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp er. Skicka inte sms till veterinärernas telefonnummer eftersom meddelandena inte alltid når fram, om exempelvis telefonen är avstängd eller är kopplad till ett annat nummer.

Jour

Jour utanför ordinarie arbetstid är avsett för akutfall som behöver omedelbar vård. Telefonrådgivning och övriga icke-brådskande ärenden hanteras under ordinarie arbetstid.

Samtalen kopplas till den jourhavande veterinärens telefon med samtalskoppling så sms-meddelanden kopplas inte vidare.

Telefonnumret till veterinärjouren är 0600 19030 (avgiftsbelagd).

Under vardagar kl. 15–21 samt helger och helgaftnar  kl. 8–21 (1,52€/min).
På natten kl. 21–08 (3,56€/min).

Tornios mottagning

Kivirannantie 3, Tornio
p. 0400 363 901

Tidsbokning för smådjur
p. 040 126 7814

Back to the top