Evenemang

Välkommen att uppleva kultur- och kons­te­ve­ne­mang hos oss i Tornio!

Framsida » Kultur och fritid » Kultur » Evenemang

Evenemang

Tornio-dagarna

I maj firas Tornio-dagen, ett stadsevenemang som uppmärksammar grundandet av Tornio. Evenemanget är en konstutställning för lokalborna och som bland annat bjuder på kulturupplevelser, besöksobjekt, öppen dörr-evenemang och program för barn.

Kalott Jazz & Blues

Kalottjazz & Blues-festivalen anordnas i Tornio och Haparanda en vecka efter midsommar. Festivalen är en av symbolerna för gränsstädernas täta och internationellt unika samarbete.

Festivalens program innehåller såväl finländsk som skandinavisk jazz och blues i det nya festivalområdet, samt den traditionella kyrkokonserten förstås.  Festivalen som jammar på platsen där finländsk och svensk kultur möts satsar ambitiöst på programmets kvalitet. Festivalen har erbjudit såväl musikentusiaster som en stor publik ett bra tillfälle att bekanta sig med såväl kända namn som nya vindar inom jazz och blues. Mer information om evenemanget:  kalottjazzblues.net

Peräpohjola Marknad

I månadsskiftet juni-juli arrangeras Peräpohjola Marknad vid rådhuset och här bjuds besökaren på en fascinerande resa bakåt i tiden till Tornio i början av 1900-talet. Den traditionella försäljningsmarknaden är känd för sitt högklassiga utbud av hantverk, bakverk och designprodukter.

Marknadens historiska atmosfär samt programutbudet som lockar hela familjen garanterar en stor mängd besökare från år till år. Marknaden livas upp av historiska rollpersoner, teater- och musikföreställningar. Under våren släpps hela programmet till evenemanget. Det är fri entré till marknaden.