Idrottsanläggningar

I Tornio har alla möjligheter att ta del av ett mångsidigt utbud av såväl inomhus- som utomhusträning.

Inomhusanläggningar i Tornio

I Tornio finns ett mångsidigt utbud av idrottsanläggningar för träning såväl inom- som utomhus för stadsborna. Tornios utbud av idrottsanläggningar kompletterar grannstaden Haparandas samt de närbelägna kommunernas idrottsanläggningar.

I Tornio ligger tre stora idrottsanläggningar som staden äger dit man kan boka plats hos idrottsväsendet  – Putaa motionshall, Arpela idrottshus samt Karunki idrottshus. Idrottsväsendet administrerar också simhallens tidsbokningar. Tidsbokningar för inomhusanläggningarna kan ses i tidsbokningssystemet  Timmi.

Tornio har också en ishall, fotbollshall, hundmotionscenter samt bowlinghall.

Utomhusanläggningar i Tornio

Exempelvis Pohjan stadion, Puuluoto idrottscenter, otaliga fotbolls- och skridskobanor, motionsslingor och skidspår ger alla möjlighet att ägna sig åt en utomhussport de gillar. Dessutom finns det två tennisplaner och en frisbeegolfbana och en bobollbana i Pirkkiö. Sandplanen ligger på adressen Vanha Pirkkiöntie 25.

Det är idrottsväsendet som ansvarar för bokningarna av fotbollsplanerna, bobollsplanen, Pohja Stadion och övriga utomhusanläggningar. Tidsbokningar för utomhusanläggningarna kan ses i tidsbokningssystemet Timmi.

För de som föredrar friluftsliv finns det mängder av vandringsleder, vindskydd och  fågeltorn samt Bottenvikens och Haparandas nationalparker. Det går till och med att ta sig med rullstol till Alkunkari vindskydd och fågeltorn.  Det finns många mångsidigt utrustade lekparker i staden för familjens minsta. Också Tornios Arboretum, floddalens parker och Tornios badstränder erbjuder avkoppling och naturupplevelser för alla åldrar.

Back to the top