Uimahallin remontti valmistuu syksyksi 2018

Tornion uimahalli remontoidaan perusteellisesti ensi syksyyn mennessä. Uimahalliin rakennetaan esimerkiksi kokonaan uusi opetusallas. Samalla uusitaan kaikki pinnat. Myös uimahallin vedenkäsittelytekniikka uusitaan remontin aikana kokonaan.

Uusi opetusallas rakennetaan uimahallin laajennusosaan. Se on tarkoitettu uimaopetuskäyttöön. Samalla kun uimakoululaiset siirtyvät lastenaltaasta uuteen altaaseen, lohkaistaan terapia-altaalle oma tila lastenaltaasta. Esimerkiksi poresuuttimet siirretään uudelle paikalle pääaltaan vastaiselle seinälle. Lastenaltaan ja terapia-altaan lämpötila on +30C.

Liikuntarajoitteiset pääsevät sekä pääaltaaseen että terapia-altaaseen jatkossa hissillä. Liikuntarajoitteet on huomioitu jatkossa paremmin myös peseytymistiloissa. Sekä naisten että miesten puolella on jatkossakin kaksi saunaa, joista toiseen varataan tila pyörätuoliasiakkaille. Suihkutiloihin rakennetaan tilava inva-wc.

Kylmäallas, poreallas, lasten kahluuallas sekä pääallas säilyvät entisillä paikoillaan. Myös liukumäki palaa remontin jälkeen tutulle paikalleen. Kahvila ja lipunmyyntipiste sen sijaan vaihtavat hieman paikkaa ja myös uimavalvojien tila siirretään remontissa lähemmäksi peseytymistiloja.

Vuonna 1992 valmistuneen uimahallin tekniikka uusitaan myös kokonaan remontin yhteydessä. Esimerkiksi vedenkäsittelytekniikka on tullut ikänsä puolesta jo tiensä päähän ja se vaihdetaan. Vedenkäsittelytekniikka sijaitsee kellarissa, jossa parannetaan myös ilmanvaihtoa.

Remontin kokonaiskustannukset ovat 7,6 miljoonaa euroa, josta valtionavustuksella katetaan noin miljoona euroa.

Uimahalli avataan yleisölle syksyllä 2018.

Uimahalli päivittää ajankohtaisia uutisia myös liikuntatoimen Facebook-sivuilla.

Sivun alkuun