Ajankohtaiset tapahtumat ja näyttelyt

Tornion kaupunginkirjasto järjestää ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Meillä on vuosittain erilaisia kirjailijavierailuita ja teemapäiviä. Jos haluat järjestää kanssamme tapahtuman tai pitää kirjastossa näyttelyn, ota yhteyttä pääkirjastoon. Tiedotamme tulevista tapahtumista kaupungin verkkosivuilla, some-kanavissamme sekä paikallisen median menovinkeissä.

Säännölliset tapahtumat

Digiopastus alkaa kirjastossa keskiviikkona 11.9. Apua on saatavissa tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käyttöön. Sovelluksia ja verkkoasiointia voi myös harjoitella. Ajanvarausta ei tarvita ja opastus on ilmaista.

Syyslukukaudella 11.9. – 4.12. (parittoman viikon keskiviikko, klo 14–16)
Kevätlukukaudella 15.1. – 20.5. (parittoman viikon keskiviikko, klo 14–16)

Opettajana Arja Jaako / kansalaisopisto

Tervetuloa oppimaan omien laitteiden kanssa!

Novellikoukku kokoontuu kerran kuukaudessa. Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan samalla, kun paikalla oleva lukijavieras lukee ääneen valitsemiaan novelleita. Novellikoukkuun voi tulla paikalle oman käsityönsä kanssa, neuloa hyväntekeväisyyteen kirjastolla olevista langoista tai pelkästään kuunnella novelleja. Novellikoukku kestää puolitoista tuntia. Osallistujille on maksuton kahvitarjoilu.

Senioreiden kirjastopäiviä järjestetään muutaman kerran vuodessa. Senioreiden kirjastopäivän ohjelma vaihtelee. Paikalla esiintymässä on yleensä kirjailijavieraita, luennoitsijoita tai muusikkoja. Senioreiden kirjastopäivät järjestetään aina päiväaikaan. Senioreiden kirjastopäivien yhteydessä osallistujien on mahdollista ostaa kahvia ja pullaa yhdellä eurolla. Nimestään huolimatta senioreiden kirjastopäivät ovat avoimia myös nuoremmille.

Lukukoira vierailee kirjastolla viikottain. Lukukoira auttaa lukemisen oppimisessa ja innostaa lukemisen pariin. Koira on hyvä kuuntelija, joka ei arvostele tai takerru virheisiin. Koirille lukeminen rentouttaa ja on hyvä alku ääneen lukemiselle. Lukuhetkeen osallistuvat vain lapsi, koira ja koiran ohjaaja. Ympäri Suomea suosittu lukukoiratoiminta toteutetaan Torniossa yhteistyössä Karva-Kaverit ry:n vapaaehtoisten kanssa. Lukuhetkiin osallistuvien koirien soveltuvuus on testattu ja ohjaajat ovat saaneet lukukoirakoulutuksen.

Satutuokioita järjestetään lastenosastolla kerran kuukaudessa. Kirjaston satutuokiot on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat tervetulleita. Satutunnit ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Yhdessä Aineen taidemuseon ja Tornionlaakson maakuntamuseon kanssa järjestämme vuosittain Kulttuurikartanon kevätkirmaus– ja Kauhukartano-tapahtumia. Joulupolku-tapahtumassa yhteistyökumppaneitamme ovat Aineen taidemuseon ja Tornionlaakson maakuntamuseon lisäksi monet muut paikalliset tahot ja toimijat.

Säännölliset näyttelyt

Tornion Kameraseuran kuukauden kuva on esillä kirjaston lainaustoimistossa (2. krs). Kuva vaihdetaan aina kuukauden alussa.

 

 

Sivun alkuun