Melankolia dioraama ja kollaasin ihmeet

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Aineen taidemuseo » Näyttelyt » Menneet näyttelyt » Melankolia dioraama ja kollaasin ihmeet

Melankolia dioraama ja kollaasin ihmeet: Mikko Kallio, Niina Lehtonen Braun, Ilona Valkonen
18.8.–12.11.2023

Aineen taidemuseossa kolmen taiteilijan yhteisnäyttely perehtyy syksyn 2023 ajan kollaasiin.

Taiteilijat Niina Lehtonen Braun, Mikko Kallio ja Ilona Valkonen tutkivat Aineen taidemuseon 18.8.-12.11.2023 näyttelyssä kollaasia eri tavoin. Kolmen taiteilijan yhteisnäyttelyssä kollaasi ymmärretään niin taiteen tekemisen tekniikkana kuin tapana olla ja ajatella tässä maailmassa.

Näyttely perustuu Lehtonen Braunin, Kallion ja Valkosen pitkäaikaiseen yhteistyöhön ja ystävyyteen. Kollaasia taiteilijat kuvailevat asioiden irrottamiseksi, yhdistämiseksi ja uudelleen rakentamiseksi. Kollaasi on prosessi, jonka kautta hajottamalla syntyy aina jotain uutta. Näyttely sisältää taiteen tekemisen runsautta ja esittelee muun muassa installaatioita, animaatioita sekä paperille tehtyjä teoksia ja esinekoosteita. Näyttely Melankolia dioraama ja kollaasin ihmeet on opastettu retki kollaasin ytimeen, jossa oppaina toimivat taiteilijat. Aineen taidemuseon näyttely syventää Berliinissä HilbertRaum taidetilassa keväällä 2023 esillä ollutta Lehtonen Braunin, Kallion ja Valkosen näyttelyä Melancholy Diorama and the Wonders of Collage – Studio phase.

Taiteilijoiden työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Koneen säätiö.