Tornion kaupunginkirjasto

Tornion kaupunginkirjasto palvelee asiakkaitaan Länsirannalla, lähellä Ruotsin rajaa sijaitsevassa pääkirjastossa sekä ympäri Torniota liikennöivässä kirjastoautossa. Tornion kaupunginkirjasto toimii Rajakartano-nimisessä rakennuksessa, jossa sijaitsee myös Aineen taidemuseo. Rakennuksen on suunnitellut torniolainen arkkitehti Matti Porkka ja se valmistui vuonna 1985.

Kirjaston palvelut ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Tornion kaupunginkirjasto kuuluu Lapin kirjasto -ryhmään, jolla on käytettävissään Lapin läänin yhteinen kirjastojärjestelmä ja asiakasverkkoliittymä. Samalla kirjastokortilla on mahdollista lainata ja varata aineistoa kaikista Lapin läänin kunnan- ja kaupunginkirjastoista.

Kirjasto suljettu muuton ajan

Kirjasto on suljettu muuton vuoksi 8.2.2023 alkaen. Kaikkien lainojen eräpäivä on 28.6., sillä emme voi toistaiseksi ottaa vastaan palautuksia muuten kuin palautuslaatikon kautta. Kirjaston avaamisesta tutussa osoitteessa Torikadulla tiedotetaan erikseen.

Kirjastoauto ja aikataulu

Kirjastoauto palvelee Tornion päiväkoteja ja kouluja sekä kylien asukkaita. Kirjastoauto ajaa reitit kolmen viikon välein. Pysäkkitoiveita voi esittää kirjastoon.

Tornion kirjastoauton aikataulun löydät täältä. Aikataulu on voimassa 9.1.-16.6.2023.

Sivun alkuun