Tornion kaupunginkirjasto

Tornion kaupunginkirjasto palvelee asiakkaitaan Länsirannalla, lähellä Ruotsin rajaa sijaitsevassa pääkirjastossa sekä ympäri Torniota liikennöivässä kirjastoautossa. Tornion kaupunginkirjasto toimii Rajakartano-nimisessä rakennuksessa, jossa sijaitsee myös Aineen taidemuseo. Rakennuksen on suunnitellut torniolainen arkkitehti Matti Porkka ja se valmistui vuonna 1985.

Kirjaston palvelut ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Tornion kaupunginkirjasto kuuluu Lapin kirjasto -ryhmään, jolla on käytettävissään Lapin läänin yhteinen kirjastojärjestelmä ja asiakasverkkoliittymä. Samalla kirjastokortilla on mahdollista lainata ja varata aineistoa kaikista Lapin läänin kunnan- ja kaupunginkirjastoista.

Kirjaston aukioloajat

  • ma – ti 10-19 (6.-7.2.)
    Kirjasto suljetaan 8.2. alkaen. Sähkötalolla olevaan palautuslaatikkoon voi jättää palautuksia.

Väistötilat osoitteessa Urheilukatu 4

Tornion kaupunginkirjastossa on tehdään remonttia. Remontin vuoksi kirjasto toimii väliaikaisesti väistötiloissa Sähkötalossa, osoitteessa Urheilukatu 4.

Kirjastoauto ja aikataulu

Kirjastoauto palvelee Tornion päiväkoteja ja kouluja sekä kylien asukkaita. Kirjastoauto ajaa reitit kolmen viikon välein. Pysäkkitoiveita voi esittää kirjastoon.

Tornion kirjastoauton aikataulun löydät täältä. Aikataulu on voimassa 9.1.-16.6.2023.

Sivun alkuun