Tornion kaupunginkirjasto

Kirjaston palvelut ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Tornion kaupunginkirjasto kuuluu Lapin kirjasto -ryhmään, jolla on käytettävissään Lapin läänin yhteinen kirjastojärjestelmä ja asiakasverkkoliittymä. Samalla kirjastokortilla on mahdollista lainata ja varata aineistoa kaikista Lapin läänin kunnan- ja kaupunginkirjastoista.

Tornion kaupunginkirjasto palvelee asiakkaitaan Länsirannalla, lähellä Ruotsin rajaa sijaitsevassa pääkirjastossa sekä ympäri Torniota liikennöivässä kirjastoautossa.  Tornion kaupunginkirjasto toimii Rajakartano-nimisessä rakennuksessa, jossa sijaitsee myös Aineen taidemuseo. Rakennuksen on suunnitellut torniolainen arkkitehti Matti Porkka ja se valmistui vuonna 1985.

Kesäaukiolojat 1.6.-31.8.

ma-to 10–19 (lehtisali 8–19)
pe 10–15 (lehtisali 8–15)
la ja su suljettu

Lauantain Helsingin Sanomat, Kaleva ja Lapin Kansa luettavissa Aineen taidemuseon kahviossa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–15. Sunnuntain Helsingin Sanomat ja Kaleva luettavissa maanantaina kirjastossa.

Pääkirjaston talviaukioloajat

ma–to 10–19 (lehtisali klo 8–19)
pe 10–17 (lehtisali klo 8–17)
la 10–15 (lehtisali 9–15)
su suljettu
aattoina 10–15
(lehtisali 8–15)

Lauantain Helsingin Sanomat, Kaleva ja Lapin Kansa luettavissa Aineen taidemuseon kahviossa sunnuntaisin klo 11–15. Sunnuntain Helsingin Sanomat ja Kaleva luettavissa maanantaina kirjastossa.

Kirjastoauto

Kirjastoauto palvelee Tornion päiväkoteja ja kouluja sekä kylien asukkaita. Kirjastoauto ajaa reitit kahden viikon välein. Pysäkkitoiveita voi esittää kirjastoon. Kirjastoauto ei liikennöi 1.6.–9.8.

Sivun alkuun