Asiointi kirjastossa

Kirjastossa asioi­des­sa­si tarvitset kir­jas­to­kor­tin. Ensimmäinen kir­jas­to­kort­ti on maksuton.

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Kirjasto » Asiointi kirjastossa

Asiointi kirjastossa

Kir­jas­to­kort­ti

Kirjastossa asioidessasi tarvitset kirjastokortin. Saat sen esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Alle 15-vuotiaalta tarvitaan huoltajan kirjallinen suostumus. Voit liittää kirjastokorttiin tunnusluvun verkkopalveluita varten. Tunnusluvun saat henkilökohtaisesti kirjastostasi.

Kirjautumalla verkkokirjastoon kirjastokortilla ja tunnusluvulla voit uusia omia lainoja ja tehdä varauksia sekä lainassa että hyllyssä olevasta aineistosta. Lisäksi voit tilata varatun aineiston noutoilmoitukset suoraan omaan sähköpostiisi tai tekstiviestillä puhelimeesi. Sähköpostiin voit myös tilata muistutuksia lähestyvistä eräpäivistä sekä muistutuksen varsinaisena eräpäivänä.

Sama kirjastokortti kelpaa seuraavien Lapin kuntien kirjastoissa: Enontekiön, Inarin, Kemin, Kemijärven, Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Simon, Sodankylän, Tervolan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kuntien kirjastot sekä joitain museo- ja oppilaitoskirjastoja.

Käyt­tö­sään­nöt

Tornion kaupunginkirjasto kuuluu Lapin kirjasto -kimppaan. Lapin kirjastolla on yhteiset käyttösäännöt, jotka ovat voimassa kaikissa Lapin läänin kunnan- ja kaupunginkirjastoissa.

Lapin kirjasto tarjoaa käyttöösi maksutta ajanmukaisia aineistokokoelmia, verkkoaineistoa, tietopalvelua, asiakastyöasemia ja kirjastotiloja. Voit tehdä aineistosta varauksia ja hankintaehdotuksia. Aineistoa välitetään myös muista kirjastoista kaukolainaksi. Kirjastoja palveluineen voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Lainaamiseen ja joidenkin muiden palveluiden käyttämiseen tarvitset kirjastokortin. Kirjastojen henkilökunta vastaa mielellään kirjaston toimintaan liittyviin kysymyksiisi.