Pysäköinti

Kaupungin ydin­kes­kus­tas­sa on sekä ai­ka­ra­joi­tet­tu­ja että ra­joit­ta­mat­to­mia py­sä­köin­ti­paik­ko­ja.

Pysäköinti Tornion kaupungin keskustassa

Tornion kaupungin ydinkeskustassa on sekä aikarajoitettuja että rajoittamattomia pysäköintipaikkoja. Aikarajoitetut pysäköintipaikat ovat kadunvarsipaikkoja ja pysäköintialueilla sijaitsevia paikkoja. Pysäköintipaikkojen aikarajoitukset ovat: 30 minuuttia, yksi (1) tunti ja kaksi (2) tuntia. Maksullisena pysäköintipaikkana on Rajalla-kauppakeskuksessa lämmitetty pysäköintihalli, jossa kaksi ensimmäistä tuntia ovat maksuttomia. Pysäköintihallissa on maksuautomaattikassa.

Kiek­ko­py­sä­köin­ti

Tornion kaupungin pysäköintiaikarajoitukset ovat voimassa maanantaista perjantaihin klo 8-18 ja lauantaisin klo 8-14.

Kun ajat pysäköintikiekon käyttöä vaativalle paikalle, aseta kiekko osoittamaan saapumisaikaasi seuraavana olevaa lähintä puolta tai täyttä tuntia. Et saa saman pysäköintitapahtuman aikana muuttaa asettamaasi pysäköinnin alkamisaikaa. Pysäköintikiekon tulee olla näkyvällä paikalla, tuulilasin sisäpuolella.

Mopojen ja moot­to­ri­pyö­rien pysäköinti

Mopo ja moottoripyörä ovat tieliikennelain mukaan ajoneuvoja, joten niihin sovelletaan tieliikennelain pysäyttämistä ja pysäköintiä koskevia säännöksiä. Jos mopon tai moottoripyörän pysäköi kiekkopaikalle eli pysäköintiruutuun tai pysäköintialueelle, jossa pysäköinnin enimmäisaikaa on rajoitettu liikennemerkein, pyörään ei tarvitse laittaa pysäköintikiekkoa. Aikarajoitusta tulee kuitenkin noudattaa.

Mopon ja polkupyörän saa pysäyttää ja pysäköidä jalkakäytävälle ja pyörätielle. Mopo on sijoitettava niin, ettei se kohtuuttomasti haittaa jalkakäytävällä ja pyörätiellä kulkemista.