Musiikki

Tornion kirjaston musiikkiosasto palvelee asiakkaitaan pääkirjaston alakerrassa ja musiikkiaineistoa on tarjolla myös kirjastoautossa. Kirjaston musiikkivalikoimasta voit lainata äänitteitä, nuotteja ja soitonoppaita, musiikkikirjallisuutta sekä musiikkialan lehtiä. Lehtien uusimmat numerot löytyvät lehtisalista. Musiikkivideot ja karaokeaineisto ovat keskikerroksessa muun videoaineiston yhteydessä.

Musiikkiosastolla on kaksi tietokonetta, joilla voi kuunnella musiikkia. Pyydä kuulokkeet henkilökunnalta.

Musiikkiosaston perällä on monitoimitila Monttu. Sielläkin voit kuunnella musiikkia tietokoneelta sekä lisäksi siellä onnistuu myös c-kasettien, CD-levyjen ja LP-levyjen kuuntelu. LP-levysoittimessa on myös digitointimahdollisuus (USB). Monttu on varattavissa henkilökunnalta kahdeksi tunniksi kerrallaan/per päivä.

Asiakkaiden käytettävissä on myös piano. Lainattavissa on 5-kielinen kannel ja kaksi ukulelea.

Musiikkiosastolla on myös pieni esiintymislava Stage, jolla järjestetään elävän musiikin tapahtumia sekä lasten-ja nuortenosaston tapahtumia. Stagella on käytössään pienimuotoinen äänentoistolaitteisto ja valaistus.

Musiikkikirjastot.fi

Musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.

Populappi

PopuLappiin on koottu lappilaisia populaarimusiikin tekijöitä historian alkuhämäristä nykypäivään.

Rockway: Laulun- ja soitonopetuksen videokursseja suomenkielellä suomalaisten muusikoiden opastuksella. Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa ja kursseja voi myös varata. Kirjaudu palveluun kirjastokortilla.

Naxos Music Library: Musiikin verkkopalvelu. Klassista musiikkia. Käytettävissä myös NML-sovelluksella.

Suomalaisten kansansävelmien elektroninen tietovaranto

Laura – Laulutekstien suomennostietokanta

Virsikirja

Sivun alkuun