Yleisötyö

Ajankohtaista:


1.2.-22.3.2018 Kansainvälinen kahvila

Aineen taidemuseossa järjestetään torstaisin klo 15 – 17 Kansainvälinen kahvila. Tarjolla on näyttelykierroksia, taidetyöpajoja ja mukavaa yhdessä tekemistä ja olemista teekupin äärellä. Kahvila on avoin kaikille.
Kansainvälinen kahvila liittyy Aineen taidemuseon Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan Turvapaikkana museo -hankkeeseen.

 

 

 

6.2.-9.3.2018 NUORTEN KUVATAIDEILTAPÄIVÄT
Aineen taidemuseo järjestää nuorille kuvataideiltapäiviä tiistaisin 6.2.-27.2.2018 klo 15 – 17. Tämän lisäksi hiihtolomaviikolla 5.-9.3.2018 järjestetään työpajoja joka arkipäivä klo 14 – 16. Kuvataideiltapäivät pitävät sisällään tutustumista opastetusti näyttelyihin ja työpajatoimintaa ohjatusti eri tekniikoin. Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista etukäteen.

 

 

 

12.-23.3.2018 JAANUS SAMMA: Viestejä-taidetyöpaja
Aineen taidemuseon Viestejä -taidetyöpajassa tutustutaan Jaanus Samman näyttelyyn ja teosten innoittamana tehdään oma viesti Taidekasvatus Valossa.

 

 

Aineen taidemuseon yleisötyö ja taidekasvatustoiminta

Yleisötyön tavoitteena on saattaa Aineen taidemuseon kokoelmat ja näyttelyt kaikkien ulottuville. Sen tärkeä osa on näyttelyiden sisältöjen avaaminen yleisölleen erilaisilla tavoilla, kuten opastuksilla, työpajoilla ja oheistapahtumilla. Yleisötyö räätälöidään kohteelleen sopivaksi, jolloin jokainen kävijä voi nauttia taiteesta tasavertaisesti.

Taidekasvatus
Aineen taidemuseon taidekasvatustyö tähtää sen kokoelmien avaamiseen eri tavoin. Taidekasvatustyö perustuu aina taidemuseon omiin näyttelyihin ja kokoelmiin. Taidemuseo tekee lukuvuosittain taidekasvatusohjelman, jonka pohjalta varhaiskasvatukselle, kouluille ja oppilaitoksille tarjotaan palveluja. Taidekasvatustyön perustana on, että tarjottava toiminta sopii kaikenikäisille. Taidekasvatustyö koostuu opastuksista, työpajoista, taideleikeistä ja -peleistä sekä tapahtumista.

Museopedagogia
Aineen taidemuseon yleisötyön ja taidekasvatustyön tavoitteita ja toimintatapoja määrittelee museopedagoginen ohjelma. Sen tarkoituksena on tuottaa oivaltavia tapoja avata näyttelyitä ja kokoelmia eri yleisöryhmille. Museopedagogia kattaa kaikki ikä- ja kävijäryhmät.

Kouluyhteistyö
Aineen taidemuseo on elämyksen, oivalluksen ja oppimisen paikka. Se on luonteva ja innostava oppimisympäristö, joka tukee koulujen opetustehtävää tarjoamalla kouluille mahdollisuuden hyödyntää sen sisältöjä osana kouluopetusta. Taidemuseo tavoitteena on tehdä yhteistyötä koulujen kanssa hyödyntäen perusopetuksen uutta opetussuunnitelmaa, joka tukee koulujen moniaineista opetusta ja korostaa oppilaiden omatoimisuutta, vuorovaikutustaitojen merkitystä sekä rohkaisee opettajia koulun ulkopuolisten oppimisympäristöjen käyttöön. Tämä tarkoittaa taidemuseon osalta tiiviimpää yhteistyötä koulujen ja esiopetuksen kanssa. Museon näyttelyitä ja kokoelmia on helppo liittää melkein mihin tahansa oppiaineiseen. Aineen taidemuseo järjestää kouluille ja oppilaitoksille suunnattuja näyttelykohtaisia toimintakokonaisuuksia. Lähtökohtana on opastettu näyttelyyn tutustuminen sekä työpaja, jossa näyttelykokemusta voi syventää itse tehden. Aineen taidemuseo on myös kehittänyt erilaisia taidekasvatuspelejä ja leikkejä, joita voidaan käyttää näyttelyyn tutustumisen yhteydessä.

Opastukset
Yleisöpastus tutustuttaa esillä oleviin näyttelyihin ja taidemuseon historiaan. Opastuksessa voidaan myös huomioida yleisön toiveita esimerkiksi opastuksen painopisteistä. Näkövammaisten museovieraiden on mahdollista varata kuvailutulkkausopastus. Opastusten kesto on noin 45 minuuttia, ryhmän maksimikoko 25 henkilöä/opas.  Opastuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivun alkuun