Peräpohjolan markkinat 1.-2.9.2023

Peräpohjolan markkinat tarjoavat ihastuttavan aikahypyn 1900-luvun alkupuolen Tornioon. Perinteinen myyntitapahtuma tunnetaan korkeatasoisesta käsityötuotteiden, leivonnaisten ja design-tuotteiden tarjonnastaan. Markkinamyyjiä on niin ulkona Rantakadulla kuin sisällä Åströmin kartanossa.

Markkinoiden vanhan ajan tunnelma sekä koko perhettä puhutteleva ohjelmatarjonta takaavat suuren kävijämäärän vuodesta toiseen. Markkinoita elävöittävät historialliset roolihenkilöt, teatteri- ja musiikkiesitykset. Tule mukaan markkinoille, joilla voit sekä ostaa laadukkaita käsitöitä ja leivonnaisia että aistia historiallista ilmapiiriä sekä nauttia ajan henkeen kuuluvasta ohjelmasta.

Ohjelma

Perjantai 1.9. klo 15-19

klo 16.00 Markkinoiden avauspuhe: Karoliina Harjuoja, Elämänlaatulautakunta.

klo 17-18 Pohjolan emäntiä -toriteatteriesitys. Erilaisten naisten värikkäitä elämäntarinoita vuoden 1907 Tornionlaaksossa, kohtauksia eri paikoissa tapahtuma-aluetta. Ohjaajana Elina Kannelsuvanto.

klo 18-19 Riihitanssit: Trio Rantala, Salomaa, Lauri

Posetiivari Marcello tuo tunnelmaa markkinoille.

Lauantai 2.9. klo 11-16

klo 10-10.30 Perinnejumalanpalvelus Tornion kirkossa

klo 11.30-12.30 sekä 14-15 Pohjolan emäntiä -toriteatteriesitys. Erilaisten naisten värikkäitä elämäntarinoita vuoden 1907 Tornionlaaksossa, kohtauksia eri paikoissa tapahtuma-aluetta. Ohjaajana Elina Kannelsuvanto.

klo 11.00-16.00 Hevosvankkuriajelu 2€/hlö (käteismaksu)

klo 12.00-14.00 Tuohisormustyöpaja Tornionlaakson museolla

klo 15.00-16.00 Riihitanssit: Trio Rantala, Salomaa, Lauri

Posetiivari Marcello tuo tunnelmaa markkinoille.

Koko tapahtuman ajan:
Tornionlaakson museolla vapaa pääsy ja pukuvuokraamo.  Pohjan Tytöt ja Sissit pitää ravintolaa: myynnissä, makkaraa, munkkia, lättyä ja kahvia; lauantaina myös lohikeittoa. Tutustu Arpelan Sisu-bussiin 1940-luvulta, myynnissä kahvia ja munkkia. Taidekamari ja Käsityötupa auki. Aineen taidemuseolla samanaikaisesti Neulefestarit.

Peräpohjolan markkinat vaihtavat aikaa ja paikkaa

Peräpohjolan markkinoita on viime vuodet järjestetty Raatihuoneen (Hallituskatu) takana sijaitsevalla nurmialueella yhtä aikaa Kalottjazz & Blues -festivaalien kanssa juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna. Peräpohjolan markkinoiden alkuperäistä paikkaa Åströmin kartanon ja puiston alueella on muisteltu hyvällä niin myyjien kuin kävijöidenkin puolelta.

Vuoden 2023 Peräpohjolan markkinatkin onkin päätetty palauttaa vanhalle paikalleen Åströminpuistoon, Tornion Rantakadulle. Peräpohjolan markkinoiden järjestämispaikan muutos  mahdollistaa entistä laajemman ohjelmatarjonnan sekä enemmän tilaa myyntipaikoille ja työnäytöksille. Paikka tarjoaa myös esteettömän ympäristön niin kävijöille kuin myyjillekin.

Myös markkinoiden ajankohta siirtyy syksyyn 1.-2.9.2023. Tämä avaa mahdollisuuden satokauden tuotteiden myynnille. Sukkien ja käsitöiden myynnille syksy on myös otollisempi ajankohta.

Kävijöillä on tapahtumaan vapaa pääsy.

 

Tunnelmia Peräpohjolan markkinoilta

 

 

Sivun alkuun