Peräpohjolan markkinat

Peräpohjolan markkinat tunnetaan korkeatasoisesta käsityötuotteiden, leivonnaisten ja design-tuotteiden tarjonnastaan. Markkinat toteuttavat tuttua ja hyväksi havaittua konseptia, joka tarjoaa markkinavieraille aikahypyn Tornion historiaan. Tornion seurakunta järjestää Tornion kirkossa aamusaarnan klo 10.30, jossa käytetään vuoden 1886 virsikirjaa. Tarjolla on myös makunautintoja, muun muassa kuivalihavelliä.

Vuoden 2017 markkinoilla elettiin Tornion kesää 1906. Peräpohjolan markkinoilla oli mahdollisuus nähdä esimerkiksi herrasväki piknikillä, tennisottelu Hallituskadulla ja vossikkakyytiä sekä vt. museonjohtaja Minna Heljalan opastettu kierros Raatihuoneen ympäristöön. Markkinoilla kuultiin myös aatteen paloa, kun pidettiin puheita muun muassa naisten voimisteluseuran perustamiseksi, raittiusaatteen puolesta ja joppauksen vähentämiseksi. Kaupunginlääkäri varoitti lasten liiallisen uimisen aiheuttamista vaaroista.

Markkinateatteriseurue esitti sekä perjantaina että lauantaina Yrjö Heilalan kirjoittaman ilveilyn Pullanpyörittäjien kokous, joka on esitetty vuonna 1906 Raumon nuorisoseuralla. Näytelmän on Markkinateatterille dramatisoinut Esko-Pekka Mattila.

Peräpohjolan markkinoiden vuoden 2017 ohjelman löydät sähköisessä muodossa tästä.

Vuoden 2018 markkinat pidetään 29.–30.6.2018. Ohjelma tarkentuu kevään aikana.

Sivun alkuun