Kau­pun­ki­lin­ja

Kau­pun­ki­lin­ja on helppo ja edullinen tapa liikkua keskustassa ja sen lä­hei­syy­des­sä.

Pai­kal­lis­lii­ken­ne Torniossa

Kaupunkilinja täydentää Tornion joukkoliikennepalveluja ja tarjoaa helpon ja edullisen tavan liikkua keskustan läheisyydessä. Kaupunkilinjalla pääset Putaan vaihtopysäkille, Rajalla-kauppakeskukselle ja matkakeskukselle, joista on jatkoyhteyksiä muualle Tornioon, ympäristökuntiin ja Ruotsin puolelle, muun muassa Haaparannan Ringlinjeniin. Auto vie sinut tarvittaessa myös Tornio-itäinen rautatieasemalle arkiaamuisin kulkeville junille.

Lähtökohtaisesti kaikki vuorot ajetaan matalalattiaisella autolla. Huolloista ja rikkoutumisista johtuen voidaan kuitenkin tilapäisesti käyttää vara-autoja, jotka eivät ole matalalattiaisia.

Kaupunkilinjan auto on merkitty TornioHaparanda -logolla. Liikennöitsijänä toimii E Jussila Oy.

Hinnat ja maksaminen

  • Aikuiset 3 euroa/nousu
  • Alle 18-vuotiaat 1,50 euroa/nousu
  • Alle 4-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi

Maksuvälineinä käyvät

  • käteinen raha
  • pankki- ja luot­to­kor­tit
  • Mat­ka­huol­lon Reitit ja Liput -mo­bii­li­so­vel­lus
  • matkakortit.

Jos käytät aikatauluun merkittyjä vaihdollisia yhteyksiä, sinulta peritään vain yhden nousun hinta.

Asiakkaat, joille hyvinvointialue on myöntänyt vammaisuuden tai korkean iän ja sairauden perusteella kuljetuspalvelun, saavat kulkea autossa maksutta todentamalla kuljetuspalveluoikeutensa. Myös lasta vaunuissa kuljettava henkilö matkustaa ilmaiseksi. Matkanteon sujumiseksi matkustajia pyydetään varaamaan tasaraha ja esittämään tarvittaessa alennettuun hintaan oikeuttava asiakirja.

Jos lähistöllä ei ole pysäkkiä, voit pysäyttää auton reitin varrella myös muussa turvallisessa paikassa kättä heilauttamalla. Jos et pääse reitin varrelle, voit hyödyntää kutsuohjattua palveluliikennettä.

Kaupunkilinjan liikennöinnistä, alennetuista lipputuotteista ja esimerkiksi autoon unohtuneista tavaroista voit tiedustella puhelinnumerosta +358 400 166 326. Samasta numerosta saat tietoa myös tietöiden ja tapahtumien aiheuttamista tilapäisistä reittimuutoksista. Puhelinnumero palvelee liikennöintipäivinä klo 8-15.

Hyppää kyytiin!