Kau­pun­ki­lin­ja

Kau­pun­ki­lin­ja on helppo ja edullinen tapa liikkua keskustassa ja sen lä­hei­syy­des­sä.

Pai­kal­lis­lii­ken­ne Torniossa

Kaupunkilinja täydentää Tornion joukkoliikennepalveluja ja tarjoaa helpon ja edullisen tavan liikkua keskustan läheisyydessä. Kaupunkilinjalla pääset Putaan vaihtopysäkille, Rajalla-kauppakeskukselle ja matkakeskukselle, joista on jatkoyhteyksiä muualle Tornioon ja ympäristökuntiin sekä Ruotsin puolelle, muun muassa Haaparannan Ringlinjeniin. Kaupunkilinja tarjoaa kulkuyhteyden myös Tornio-itäinen rautatieaseman kautta arkiaamuisin kulkeville junille.

Lähtökohtaisesti kaikki vuorot ajetaan matalalattiaisella kalustolla. Huolloista, rikkoutumisista ja muista syistä johtuen joudutaan kuitenkin käyttämään tilapäisesti myös vara-autoja, jotka eivät välttämättä ole matalalattiaisia.

Kaupunkilinjan auto on varustettu TornioHaparanda -logolla. Liikennöitsijänä toimii E Jussila Oy.

Hinnat 3.8.2020 alkaen ja maksaminen

  • Aikuiset 3 euroa/nousu
  • Alle 18-vuotiaat 1,50 euroa/nousu
  • Alle 4-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi

Käteisen lisäksi maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovellus ja matkakortit. Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain soveltamisalaan lukeutuvat asiakkaat saavat kulkea autossa maksutta todentamalla kuljetustukipäätöksensä. Myös lasta vaunuissa kuljettava henkilö matkustaa maksutta. Matkanteon sujumiseksi matkustajia pyydetään varaamaan tasaraha ja esittämään tarvittaessa alennettuun hintaan oikeuttava asiakirja. Asiakkailta, jotka käyttävät aikatauluun merkittyjä vaihdollisia yhteyksiä, peritään vain yhden nousun hinta.

Jos lähistöllä ei ole pysäkkiä, voit pysäyttää auton reitin varrella myös muussa turvallisessa paikassa kättä heilauttamalla. Asiakkaat, jotka eivät pääse reitin varrelle, voivat hyödyntää kutsuohjattua palveluliikennettä.

Kaupunkilinjan liikennöinnistä, alennetuista lipputuotteista ja esimerkiksi autoon unohtuneista tavaroista voit tiedustella puhelinnumerosta +358 400 166 326. Samasta numerosta saat tietoa myös tietöiden ja tapahtumien aiheuttamista tilapäisistä reittimuutoksista. Puhelinnumero palvelee liikennöintipäivinä klo 8-15.

Hyppää kyytiin!