Kuntopolut ja hiihtoladut

Torniossa on kuntopolkuja ja talvisin hoidettuja latuja eri puolilla kaupunkia, esimerkiksi Kokkokankaalla, Raumolla, Kaakamossa ja Karungissa. Pisimpiä, noin 25 kilometrin mittaisia yhtenäisiä reittejä ovat Karunki-Kantojärvi ja Lautamaa-Kallinkangas (Keminmaa). Tornion kilpahiihtokeskus sijaitsee Puuluodossa. Talvisin Tornion ja Haaparannan kaupunkialueen latuverkko yhdistetään Tornionjoen ylitse vedettävillä jääladuilla yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Puuluodon, Kaakamon ja Karungin valaistuille laduille voi ottaa koiran mukaan iltaisin kello 20 jälkeen, samoin pitkälle reitille välille Karunki-Viitakoski ja Kirvesjärvi-Arpela. Koirien tulee olla kytkettynä ja jätökset on kerättävä.

Torniossa on myös muita kesä- ja talviliikuntaan soveltuvia liikunta- ja retkeilyreittejä sekä kattava kevyen liikenteen verkosto. Voit esimerkiksi pyöräillä tai rullaluistella Tornion keskustasta Tornionjokivartta seuraillen pohjoiseen Kukkolankoskelle, etelään Kemin suuntaan tai pyörähtää naapurimaassa Ruotsissa Haaparannalla niin kutsutun Neljän tullin lenkin kiertäen. Reitti kiertää kaupunginlahden ympäri.

Kuntopolkujen, hiihtolatujen ja muiden reittien kunnossapidosta vastaa Tornion kaupungin teknisten palveluiden kunnossapitoyksikkö.

Sivun alkuun