Kuntopolut ja hiihtoladut

Eri puolilla Torniota on sekä talvi- että ke­sä­lii­kun­taan soveltuvia liikunta- ja ret­kei­ly­reit­te­jä.

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Liikunta » Ulkoliikuntapaikat » Kuntopolut ja hiihtoladut

Kuntopolut ja hiihtoladut

Torniossa on kuntopolkuja ja talvisin hoidettuja latuja eri puolilla kaupunkia, esimerkiksi Kokkokankaalla, Raumolla, Kaakamossa ja Karungissa. Pisimpiä, noin 25 kilometrin mittaisia yhtenäisiä reittejä ovat Karunki-Kantojärvi ja Lautamaa-Kallinkangas (Keminmaa). Tornion kilpahiihtokeskus sijaitsee Puuluodossa. Talvisin Tornion ja Haaparannan kaupunkialueen latuverkko yhdistetään Tornionjoen ylitse vedettävillä jääladuilla yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Torniossa on myös muita kesä- ja talviliikuntaan soveltuvia liikunta- ja retkeilyreittejä sekä kattava kevyen liikenteen verkosto. Voit esimerkiksi pyöräillä tai rullaluistella Tornion keskustasta Tornionjokivartta seuraillen pohjoiseen Kukkolankoskelle, etelään Kemin suuntaan tai pyörähtää naapurimaassa Ruotsissa Haaparannalla niin kutsutun Neljän tullin lenkin kiertäen. Reitti kiertää kaupunginlahden ympäri.

Kuntopolkujen, hiihtolatujen ja muiden reittien kunnossapidosta vastaa Tornion kaupungin teknisten palveluiden kunnossapitoyksikkö.

Koi­ra­hiih­to­la­dut

Torniossa voi hiihtää koiran kanssa muutamilla latuosuuksilla. Koirien tulee olla kytkettynä ja jätökset on kerättävä. Elämänlaatulautakunta, Pöytäkirja 25.3.2021.

Seuraavilla valaistuilla laduilla on sallittua hiihtää koiran kanssa iltaisin kello 20 jälkeen:

  • Puuluodon latu
  • Kaakamon latu
  • Karungin latu

Seuraavilla laduilla on sallittua hiihtää koiran kanssa kellonajasta riippumatta:

  • Raumon latu
  • Kylien yhteinen reitti välillä Karunki-Viitakoski ja Kirvesjärvi-Arpela.