Julkinen liikenne Torniossa

Tornio on vilkas rajakaupunki, joka muodostaa yhdessä Ruotsin Haaparannan kanssa Perämerenkaaren logistisen keskuksen. Saatavilla ovat kahden maan monipuoliset liikennepalvelut.

Suomen ja Ruotsin julkisen liikenteen yhdistää maiden yhteinen matkakeskus, joka toimii valtakuntien rajalla Krannikadulla Ruotsin puolella. Normaalioloissa lähes kaikki Tornioon saapuvat kauko- ja seutuliikenteen vuorot liikennöivät matkakeskukselle. Koronarajoitusten jäljiltä liikennöinti yli rajan on kuitenkin edelleen aikaisempaa vähäisempää. Linja-autojen reitit ja aikataulut voi tarkistaa Matkahuollon sivuilta osoitteessa www.matkahuolto.fi.

Haaparannalle ulottuva joukkoliikenne tekee siirtymisen maasta toiseen helpoksi. Alueen asukkaita sekä matkailijoita palvelevat kummankin maan kaukoliikenneyhteydet. Junalla matkustavien käytettävissä ovat Kemin rautatieasema (27 kilometriä) sekä Kolariin liikennöivien junien pysähtymispaikkana toimiva Tornio Itäinen -rautatieseisake Torpin kaupunginosassa (3 kilometriä keskustasta).

Lähin rautatieasema Ruotsin puolella on Haaparannalla. Alueen lentomatkustajia palvelevat Kemi-Tornion lentoasema (20 kilometriä) ja Luulajan lentoasema Ruotsissa (140 kilometriä).

Joukkoliikenne kaupunkialueella

Tornion kaupunkialueella liikennöi Kaupunkilinja. Paikallisliikennettä täydentää kutsuohjattu palveluliikenne.

Seudullinen linja-autoliikenne palvelee sekä haja-asutusalueen kuljetustarpeita että yhteyksiä lähikuntiin. Joukkoliikenteen järjestämisestä Tornion, Kemin, Keminmaan, Simon ja Tervolan alueilla vastaa Meri-Lapin joukkoliikenneyksikkö yhteistyössä kuntien ja liikenteenharjoittajien kanssa.

 

 

 

Sivun alkuun