Äänitekokoelma

Tornionlaakson museon äänitekokoelman vanhimmat äänitteet ovat 1960-luvulta, mutta pääosan muodostavat C-kaseteille 1970-1980 -luvuilla tehdyt Alatornion pitäjäseuran perinnehaastattelut. Kokoelmassa on myös paikallisradion Radio Provinssin, joka toimi vuosina 1989-2002, pääasiassa Tornion seudun historiaa käsittelevien ohjelmien Revox-studionauhoja.

Vuonna 2005 studionauhat ja osa museon kaseteista digitoitiin yhteistyössä Länsi-Lapin ammatti-instituutin kanssa. Osa äänitteistä on kuunneltavissa verkkosivuillamme Museoradion kautta.

Museon äänitekokoelmia voi tulla tutkimaan maksutta virka-aikana. Tutkimusaika tulee sopia etukäteen amanuenssin kanssa.

 

Äänitemyynti

Digitoituja äänitteitä on mahdollista myös ostaa tutkimuskäyttöön. Tilaus edellyttää käyttösopimuksen allekirjoittamista. Äänitteet ovat audio-muodossa, jolloin niitä voi kuunnella tietokoneella sekä useimmilla CD/DVD -soittimilla.

CD -kopion hinta on 20 € (sis.alv)

Luettelo digitoiduista äänitteistä (pdf)

 

Tornionlaakson museon äänitteiden käyttöoikeussopimuksen ehdot

Äänitteen käyttö muuhun kuin sopimuksessa mainittuun käyttötarkoitukseen ei ole sallittua.

Kopiota ei saa myydä tai luovuttaa kolmannelle osapuolelle eikä sitä saa levittää internetissä tai sosiaalisessa mediassa. Asiakkaalla on vastuu tekijänoikeus- ja intimiteettisuojan kunnioittamisesta äänitteen käytössä. Äänitteen sisältämiä tietoja julkaistessa on mainittava Tornionlaakson museon äänitekokoelma ja äänitteen numero.

 

Sivun alkuun