Tilat ja laitteet

Tornion kaupunginkirjasto toimii kolmessa kerroksessa.

Keskikerroksessa, joka on samalla sisääntulokerros, sijaitsevat lehtilukusali sekä lainaustoimisto. Yläkerroksessa ovat aikuisten kirjakokoelmat, Taidesali ja Tornio-kokoelma. Alakerrassa sijaitsevat lasten- ja nuortenosasto sekä musiikkiosasto.

Koko kirjastossa toimii audiosilmukka sekä langaton verkko.

Hissi, jolla pääsee liikkumaan kerroksesta toiseen, löytyy lainaustoimiston sivusta.

Lehtilukusali

Lehtilukusali on avoinna pääkirjaston aukioloaikojen mukaisesti. Pääovista kuljetaan aina kirjaston ollessa auki.

Käytössä on myös omatoimilehtisali, johon kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Varauksia voi noutaa omatoimilehtisalista kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella.

Omatoimilehtisalin aukioloajat:

ma-to 7-10, 19-21
pe 7-10, 17-21
la ja su 7-21
aattoina 7-10, 15-21
juhlapyhinä 7-21

Omatoimilehtisaliin pääsee ulkoa vain sen aukioloaikoina.

Lehtilukusalissa on monipuolisten lehtikokoelmien lisäksi käytettävissä kaksi asiakastietokonetta, jolla on tulostusmahdollisuus sekä kopiokone. Asiakastietokoneella on käytettävissä myös ePress-tietokanta, josta kattava pääsy erilaisiin suomalaisiin sanomalehtiin.

Taidesali

Kirjaston kolmannessa kerroksessa sijaitseva Taidesali toimii näyttely- ja tapahtumatilana. Kirjailijavierailut, Novellikoukut ja vastaavat tapahtumat järjestetään tässä tilassa. Vaihtuvat näyttelyt pidetään myös pääsääntöisesti tässä tilassa. Taidesalin taideseinä on varattavissa. Taidesali on myös suosittu opiskelu- ja työskentelytila.

Musiikkiosaston esiintymislava Stage

Kirjaston alakerran musiikkiosastolla sijaitsee esiintymislava, jolle mahtuu pieni yhtye soittamaan ja esiintymään. Erilaisten elävän musiikin tapahtumien lisäksi lavaa käytetään muun muassa satutuokioiden ja lasten kirjastovierailujen tapahtumapaikkana.

Kirjastossa käytettävissä olevat laitteet

 • kopiokone pääkirjaston lehtisalissa, maksu 0,20 € / sivu (ei värikopiointia, sivun koko A4 tai A3)
 • asiakastietokoneet tulostusmahdollisuudella, maksu 0,20 € / sivu (ei väritulostusta)
 • skanneri Tornio-kokoelmahuoneessa
 • e-kirjojen lukulaitteet (lainattavia), iPad
 • langaton verkkoyhteys
 • induktiosilmukka
 • suurentava lukulaite lehtisalissa
 • lainausautomaatit lainaustoimistossa ja lehtisalissa
 • palautusautomaatti lainaustoimistossa (käytettävissä kirjaston aukioloaikoina) ja lehtisalissa
 • äänentoistolaitteet
 • videotykit ylä- ja alakerrassa
 • digitointilaite VHS-kasetilta DVD:lle (asiakas voi tuoda oman DVD:n tai ostaa sen kirjastosta 2 €:lla)
 • piano musiikkiosastolla

Opiskelu ja työskentely

Tornion kaupunginkirjastossa ei ole erillistä, hiljaista lukusalia. Taidesalista sekä kolmannen kerroksen perältä löytyy työpisteitä, joissa on mahdollista keskittyä rauhalliseen työskentelyyn. Näillä työpisteillä ei ole tietokoneita, mutta langattoman verkon kautta on mahdollista käyttää Internetiä omalla laitteella.

Kirjaston kaikista kerroksissa sijaitsevat tietokoneet ovat vapaasti kaikkien asiakkaittemme käytettävissä. Kaikilla kirjaston asiakastietokoneilla ovat käytettävissä OpenOffice-toimisto-ohjelmat tekstinkäsittelyyn ja taulukkolaskentaan.

Tilat tapahtumien ja näyttelyiden järjestämiseen

Taidesali, jossa suuri osa kirjaston tapahtumista järjestetään, on yhteydessä muuhun kirjastosaliin. Tämän vuoksi tilaa ei voi käyttää suljettujen, maksullisten tilaisuuksien järjestämiseen. Tila soveltuu erinomaisesti esimerkiksi erilaisten kirjanjulkistamistilaisuuksien ja avointen yleisöluentojen pitämiseen.

Musiikkiesityksiä on mahdollista järjestää niin Taidesalissa kuin alakerran musiikkiosastollakin.

Kirjastossamme on mahdollista järjestää erilaisia pienimuotoisia näyttelyitä. Saatavilla kolme lasivitriiniä. Taidesalin taideseinä on varattavissa näyttelyn järjestämiseen.

Teemme mielellämme yhteistyötä eri tahojen kanssa tapahtumien ja näyttelyiden järjestämisessä. Ole rohkeasti yhteydessä meihin, jos sinulla on idea tilaisuudesta tai näyttelystä jonka haluaisit toteuttaa!

Sivun alkuun