Tiedote!

Valtioneuvosto on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Valtioneuvosto päätti yleisistunnossaan maanantaina 1. maaliskuuta, että maassa vallitsevat valmiuslain 3 §:n 5 kohdassa tarkoitetut poikkeusolot. Poikkeusolot toteava valtioneuvoston päätös tuli voimaan välittömästi, ja se on voimassa toistaiseksi, kunnes se kumotaan.

Tornion kaupunki jatkaa omalta osaltaan rajoituksia ja suosituksia, joiden tavoitteena on hillitä koronaviruksen leviämistä.

Kansalaisopiston lähiopetustauko jatkuu 22.4. – 9.5.2021.
Kurssit, jotka ovat siirtyneet jo aiemmin etäopetukseen sekä alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrasteryhmät jatkuvat normaalisti.

Tautitilanteen hillitsemiseksi on tärkeää noudattaa annettuja ohjeita.

 

Tietoja opistosta

Tornion kansalaisopisto tarjoaa kaikille avoimia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia koko kunnan alueella keskimäärin 350 kurssilla noin 30:ssä eri toimipisteessä. Painoalueina ovat taideaineet, kädentaidot, tietotekniikka, kielet sekä elämänhallintaa ja terveyttä edistävät aineet. Kursseja järjestetään koko lukuvuoden mittaisina ja lyhytkursseina. Kurssikokoontumisia on keskimäärin kerran viikossa joko päivisin, iltaisin tai viikonloppuisin.

Opistossa voivat opiskella kaikki monipuolisista opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksista kiinnostuneet, pohjakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Tornion kansalaisopisto on Tornion kaupungin omistama oppilaitos, joka toimii Opetushallituksen ja Lapin aluehallintoviraston valvonnan alaisena.

Opetusta järjestetään lähi- ja verkko-opetuksena eri oppiaineissa.

Opetus alkaa syyslukukaudella syyskuussa ja päättyy marras–joulukuussa. Kevätlukukausi alkaa loppiaisen jälkeen ja päättyy huhti–toukokuussa. Lisäksi järjestämme lyhytkursseja kesällä.

Lisäksi opisto järjestää useita erilaisia kulttuuritapahtumia, esimerkiksi oppilaiden tuottamia näyttelyitä, ensi-iltoja, näytöksiä ja musiikkimatineoita.

Kansalaisopisto järjestää tentinvalvontatilaisuuksia muun muassa korkeakoulujen opiskelijoille.

Lisätietoa opistosta ja kursseistamme saat klikkaamalla Peda.net -kuvaketta. Peda.net-sivustolta löydät enemmän tietoa Tornion kansalaisopistosta ja opiston tarjoamasta kurssivalikoimasta.

Opiston toimisto on avoinna ma-to klo 9-16.

Eu:n tietosuoja-asetukseen (GDPR) liittyvän rekisteröidyn informointi-asiakirjan löydät tästä.

Tervetuloa kansalaisopistoon! -video

Tervetuloa kansalaisopistoon! -video esittelee kansalaisopistoja selkokielellä!

Sivun alkuun