Koronavirustiedote

Tornion kansalaisopiston lähiopetuksena toteutettavat kurssit on keskeytetty Suomen hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti keskiviikosta 18.3.2020 alkaen. Useat kurssit kuitenkin jatkuvat etäopetuksessa eikä lähiopetukseen palata kevään aikana. Kevään kuvataide- ja kädentaitojen näyttelyt tullaan pääsääntöisesti järjestämään verkossa.

Tällä hetkellä kansalaisopistossa suunnitellaan tulevan lukuvuoden 2020–2021 opetusta, jossa tullaan huomioimaan aiempaa enemmän myös verkko-opetus. Suunnittelutyötä tehdään yhdessä opettajien ja kuntalaisten kanssa. Pyydämme kurssitoiveita ja -ideoita 30.4. mennessä osoitteeseen kansalaisopisto@tornio.fi.

Tässä vaiheessa on linjattu, että force majeure -tilanteen vuoksi kevätlukukautta ei pidennetä eikä kevään kurssimaksuja palauteta. Kurssimaksujen hyvityksiä on mahdollista tehdä syksyn ilmoittautumisten yhteydessä. Tästä informoimme lisää heti kun asiasta on tehty virallinen päätös.

Pysytään terveinä ja huolehditaan toisistamme!

Tarja Hooli
Rehtori

Tietoja opistosta

Tornion kansalaisopisto tarjoaa kaikille avoimia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia koko kunnan alueella keskimäärin 350 kurssilla noin 30:ssä eri toimipisteessä. Painoalueina ovat taideaineet, kädentaidot, tietotekniikka, kielet sekä elämänhallintaa ja terveyttä edistävät aineet. Kursseja järjestetään koko lukuvuoden mittaisina ja lyhytkursseina. Kurssikokoontumisia on keskimäärin kerran viikossa joko päivisin, iltaisin tai viikonloppuisin.

Opistossa voivat opiskella kaikki monipuolisista opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksista kiinnostuneet, pohjakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Tornion kansalaisopisto on Tornion kaupungin omistama oppilaitos, joka toimii Opetushallituksen ja Lapin aluehallintoviraston valvonnan alaisena.

Opetusta järjestetään lähi- ja verkko-opetuksena eri oppiaineissa.

Opetus alkaa syyslukukaudella syyskuussa ja päättyy marras–joulukuussa. Kevätlukukausi alkaa loppiaisen jälkeen ja päättyy huhti–toukokuussa. Lisäksi järjestämme lyhytkursseja kesällä.

Lisäksi opisto järjestää useita erilaisia kulttuuritapahtumia, esimerkiksi oppilaiden tuottamia näyttelyitä, ensi-iltoja, näytöksiä ja musiikkimatineoita.

Kansalaisopisto järjestää tentinvalvontatilaisuuksia muun muassa korkeakoulujen opiskelijoille.

Lisätietoa opistosta ja kursseistamme saat klikkaamalla Peda.net -kuvaketta. Peda.net-sivustolta löydät enemmän tietoa Tornion kansalaisopistosta ja opiston tarjoamasta kurssivalikoimasta.

Opiston toimisto on avoinna ma-to klo 9-16.

Eu:n tietosuoja-asetukseen (GDPR) liittyvän rekisteröidyn informointi-asiakirjan löydät tästä.

Tervetuloa kansalaisopistoon! -video

Tervetuloa kansalaisopistoon! -video esittelee kansalaisopistoja selkokielellä!

 

 

Sivun alkuun