Avoin varhaiskasvatus

Avoin varhaiskasvatus on tarkoitettu kotona oleville lapsille ja vanhemmille. Toiminta on suunnattu perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Avoin varhaiskasvatus tarjoaa lapsille leikkiseuraa ja monipuolista toimintaa sekä vanhemmille mahdollisuuden vertaistukeen toisten vanhempien kanssa.

Tornion Perheiden Talo – perheiden kohtaamispaikka

Torniossa avointa varhaiskasvatusta tarjotaan Perheiden talossa.

Tornion Perheiden Talo on torniolaisten lapsiperheiden kohtaamispaikka, jossa on toimintaa aamusta iltaan ympäri vuoden useiden eri toimijoiden järjestämänä.

Päivisin kokoontuvat avoimet perhekerhot, joihin kuka tahansa on tervetullut. Perhekerhoissa on mahdollisuus esimerkiksi muovailla, askarrella ja pelata lautapelejä. Tarjolla on myös monenlaista muuta mukavaa puuhaa ja leikkiä lapsille ja vanhemmille tai isovanhemmille. Käytössämme on myös oma piha, jonne voi mennä ulkoilemaan yhdessä. Kerhoissa on lauluhetki, joka alkaa noin klo. 11.30. Keittiössä on tarjolla kahvia ja teetä sekä aina jotain purtavaa pientä summaa vastaan. Omia eväitä voi ottaa mukaan, keittiössä on lämmitysmahdollisuus (mikroaaltouuni jne.).

Perheiden Talon lastenkerhot on tarkoitettu kotihoidossa oleville 3–5 -vuotiaille lapsille. Lapsi voi osallistua kerhoon kaksi kertaa viikossa kolme tuntia kerrallaan. Kerhoja ohjaavat Tornion kaupungin lastentarhanopettaja ja Tornion seurakunnan lastenohjaaja yhteistyössä. Kerhoon tulee ilmoittautua Tornion kaupungin päivähoitohakemuksella.

Iltaisin Perheiden Talolla kokoontuvat muskarit ja avoin iltaperhekahvila, avoin imetystuki-ilta, monikkoperheet sekä erityislasten perheet.

Perheiden Talossa perheet saavat vertaistukea toisiltaan ja ammatillista tukea Perheiden Talon työntekijöiltä sekä vierailevilta asiantuntijoilta muun muassa vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen ja parisuhteeseen liittyen.

Sivun alkuun