Putaan koulu

Putaan koulu on Tornion suurin yläkoulu. Koulussa on noin 530 oppilasta ja 50 opettajaa. Putaan koulu toimii vuonna 2015 remontoiduissa tiloissa. Koulun ympäristössä on hyvät liikuntamahdollisuudet. Vieressä sijaitsevien uimahallin, liikuntahallin ja jäähallin lisäksi koulun alueella on frisbeegolfrata sekä kuntoiluvälineitä.

Koululla toteutetaan kansainvälisiä projekteja yhteistyössä muiden koulujen kanssa. Koulussamme hyödynnetään tietotekniikkaa luontevana osana opetusta. Oppilaiden käytössä on oppitunneilla chromebookeja.

Koulu tiedottaa ensisijaisesti Wilmassa.

Opetus

Opetusta peruskoulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma. Lukujärjestykset muuttuvat yleensä vain lukukauden vaihtuessa jouluna ja kesällä. Koulussa toimii musiikkiluokkia 7.–9. luokilla. Merilapin opetussuunnitelman löydät täältä.

Valinnaisaineet

Oppilailla on mahdollisuus valita opinto-ohjelmaansa valinnaisaineita 8. ja 9. luokan ajalle. Valinnaisaineita esitellään oppilaille esimerkiksi oppitunneilla ja erillisessä tiedotustilaisuudessa 7. luokalla. Huoltajille järjestetään vanhempainilta tai tiedotustilaisuus tulevan lukuvuoden valinnoista sekä valintakortin täyttämisestä. Valinnat tehdään sähköisesti.

Kansainvälinen toiminta

Globaalikasvatus on osa koulumme toimintakulttuuria. Koulumme on ollut mukana useissa kansainvälisissä (Erasmus+ ja Nordplus) projekteissa. Aiheina ovat olleet muun muassa ruokakulttuurit, toisen asteen koulutus sekä metsä.

Koulumme on myös UNESCO ASPnet-koulu. Kuulumme Pohjois-Suomen UNESCO-koulujen Polaris-verkostoon. Tällä hetkellä verkostolla on käynnissä YTE III-hanke, jonka tavoitteena on koulujen osallistaminen kestävään kehitykseen paikallisesti, alueellisesti ja kansainvälisesti.

Sivun alkuun